Merhabalar, cihazımın ramini yükseltmek istiyorum aklıma takılan bir iki soru var bilen arkadaşlara danışmak istiyorum.
Öncelikle model : MSİ Nightblade Mi3 7.nesil serisi 8GB stock gelen bir ram mevcut üzerinde bunun yetersiz olduğunu düşünüyorum bilmiyorum ne kadar doğru bir düşünce ekran görüntülerini paylaşıyor olacağım.
Ek Not : Yine üzerinde gelen hdd disk yerine Corsair Force MP510 NVME M.2 2280 SSD ile değiştirdim.
Şimdi aklıma takılan ilk soru şu altta paylaştığım ekran görüntüsünde göreceğiniz gibi cihazın Kullanılan Yuvaları 1/4 gösteriyor bu 3 adet kaldığı anlamına mı geliyor ? ayrıca direkt olarak anakart bilgilerine baktığımda 2 slot mevcut olduğu yazıyor aklıma takılan birinci şey buydu.
İkinci olarak ise bu desktop olmasına rağmen form faktöründe SODIMM yazıyor boyut olarak bi laptop ram boyutunda değil mi bu ram türü ? Kasa küçük fakat yine de insan çekiniyor yükseltmek isterken malum donanım.
Kullanılabilir 3 GB gözüküyor bu bana yetersiz geldi şuan da chrome açık bu yazıyı yazıyorum ayrıca CS:GO açık. EK : Herhangi bir crack program kullanmıyorum tüm kullandığım programlar lisanslıdır.
Bu ekran görüntüsün de ise grafik kartının kullanım bilgileri yer alıyor burada aklıma takılan ise GPU Belleği 8 GB olarak göstermesi yani normalde belleği 4gb bu kalan 4 GB ı ram den mi alıyor alıyor ise ben ram yükseltmesine gidersem bu gpu paylaşım belleği artacak mı?
Son olarak pc özelliklerini belirteyim;
Windows 10 Home 64bit
İntel i5-7400
GPU : Gtx 1050ti
SSD : Corsair Force MP510 NVME M.2 2280 SSD
Ram : 8GB SODIMM 2400
Yükseltmek istediğim ram ise şu ;
KINGSTON 16GB 2400MHZ DDR4 CL14 SODIMM
https://urun.n11.com/bellek-ram/king...b16-P329547322
Bu ürünü gözüme kestirdim belki daha iyisi vardır hiçbir fikrim yok bu konuda nasıl yaparım aşırı kararsızım ram yükseltmesine ihtiyac var mıdır ? bu ram iyi midir yoksa daha iyisi var mıdır bilemedim konuyla alakalı olarak fikirlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum keyifli forumlar.
Konu hakkında bir fikri olan yok mu