Google Cloud Platform (GCP) Hosting sağlamaz, GCP bir çok hizmeti barındırır içinde. Sanırım siz websitelerinizi barındırmak için linux sanal makineleri kullanacaksınız.
Bir vps oluşturursunuz, aylık belli bir ücret olur, boyutlarını, türünü siz hazırlarsınız. Sunucu aldıktan sonra ssh bağlanıp gerekli kurulumları yaparsınız. LAMP/LEMP gibi alternatifleri tercih edip panelsiz kullanım yapabilirsiniz, veya bir çok alternatif paneli tercih edebilirsiniz.
İşte bu sunucu özelliklerine bağlı olarak ve websitelerin özelliğine bağlı olarak barındırabileceğiniz site sayısını belirleyebilirsiniz.
Panel olarak ise tercihim Plesk Obsidian.
Anladım. AWS'de sıkıntılıydı durum. 1 adet site için ücretsiz (750 saat) sunucuya izin veriyordu. O halde panel kullanırsam krediler daha az süre mi dayanmış olur ? Çünkü ben siteleri bir şekilde WP panelimden yönetiyorum, panelle pek işim olmuyor açıkça konuşmak gerekirse. O yüzden illaki panel olsun demiyorum. Benim şu anda aklıma takılan küçük çaplı 4-5 tane siteyi 1 sene kadar sıkıntısız barındırabilir miyim GCP'de ?