Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Merhaba! Henüz aranızda yeni sayılırım. Öncelikle kendimi ve web ile tanışmamı anlatmak istiyorum. Tanışma faslını bitirdikten sonra, hedeflerimi ve yapacaklarımı belirtip, en sonda ise belirli aralıklarla hikayemi oluşturacağım. Konuyu elimden geldikçe uzatmamaya çalışacağım. Şimdiden okuyan herkese teşekkürü borç bilirim.
Web ile Tanışmam
Web ile tanışmam epey küçük yaşlarda gerçekleşti. İlk blog sitemi blogspot uzantısıyla 2007 yılında henüz daha 9 yaşındayken açtım. Çizgi filmler üzerine saçma sapan yazılar, resimler ekliyordum. Tabi ki yaştan ötürü oldukça kısa sürdü bu macera. Daha sonra dönemin meşhur blogcu(.)com'uyla tanıştım (yılı hatırlamıyorum). Yine bir kaç saçma proje daha yapmıştım. Tabi bu bahsettiğim dönemlerde SEO'nun "S"'sinden haberim yok. İlkokul yıllarım blog kurup batırmakla geçerken. Ortaokul yıllarımda başka bir heves ile yazılıma atılmaya karar verdim. Visual Basic ile uğraşmaya başladım. Kısa sürdü. Yine yaş yada gelip geçici hevesler artık orasını hatırlamıyorum. Daha sonra yine dönemin meşhur Actionscript diline kaptırdım kendimi. O zamanlar sadece flash oyunlar değil, flash web sitelerde meşhurdu. Eee ben durur muyum? Hemen bir tr.gg domain alıp başladım Flash site yapımına. Yapmıştım tabi, epey de güzel bir tema yapmıştım. Eee tabi ben siteyi yaptım ama sitenin içeriği yok. Her yerden bir şeyler uçuyor, kaçıyor ama başka bir şey yok. Öyle kaldı. Sonra dedim ki ben bu Actionscript'i az çok çözdüm. Neden Flash oyun yapmayayım? Basit bilmece, bulmaca gibi şeylerden öteye gidemedim. Tam bu dönemlerde Türkiye'de henüz daha 0.facebook yeni kapanmış. 0.facebook kapanınca insanlar yine forum sitelerine akın etmişti. Yazmama gerek yok sanırım? Evet bildiniz! Hemen yetkinforum aracılığıyla ücretsiz forum sitemi kurdum. Yazdım çizdim uğraştım. Beceremedim. Ortaokul yıllarım da böyle geçti gitti. Liseye başladığımda artık dedim ki ben bu işi yapamıyorum, bu işi yapan birinin yanında çalışmalıyım. Hemen bir webmaster forumuna yazdım; "Ücretsiz kendini geliştirmek isteyen forum editörü". Belirli aralıklarla iki farklı forum sitesinde moderatörlük aldım. Her şey yolunda gitti 3-5 bir şeyler kaptım. Tamam dedim ben oldum! Açtım hemen ücretsiz forum sitesi. Yine hüsran. Sonra uzaklaştım. Uzun bir süre ilgilenmedim bu işlerle. Taa ki yıl 2018'e kadar. Çocukluğumdan beri aklımda olan işi artık yapmalıyım ve yapabilirim dedim. Bir çok proje yaptım, sattım, kapattım. Bir yandan çalış bir yandan web site olmadı tabi ki. Sonra bir gün tak etti verdim istifayı dedim ki ben 2 ay içinde kazanırım. Olmadı. Bu sefer dedim ki işe girersem bu iş kalacak. Başladım e-ticarete. Makale yazdım, editörlük yaptım, basit işler aldım, adsense onay işi yaptım kimi zaman part time gerçek işlere girdim. Bir şekilde geldik bugüne.
Ne Yapacağım?
İki farklı projeye odaklanacağım. Diğer tüm işleri bırakıp gerekirse tüm zamanımı bu iki projeye harcayacağım.
Proje 1
2018'de almış olduğum marka bir domain var. Bu domain ile bu işlere tekrar adım attım. Kimi zaman çok yazı girildi. Kimi zaman hiç yazı girilmedi. Türkçe - İngilizce - Almanca olarak 3 dilde hizmete hazır hale getirdik. Getirdik diyorum çünkü birde ortağım var. Sektör olarak zor bir seçimimiz var; Genel blog + Haber. Tüm ayarları şuanda hazır. Almanya lokasyon VDS'e taşıdık. Hızımızda iyi durumda. Şuanda günlük tekil hit ortalama 220-280 arasında diyebilirim. Adsense geliri aylık 8-10 tl arasında. Site pek güncel sayılmaz. Tek tük arada yazı giriliyor.
İzlenecek Yol:
Günde en az 25 paylaşım (en az 2 makale 23 haber).
Eski başlıklar revize edilecek.
Eski anahtar kelime dağılımları revize edilecek.
İç linkleme yapılacak.
İlk 100 kelime - son 100 kelime anahtar kelime eklenecek.
Sosyal medya paylaşımları tekrarlanacak.
450 kelimeden az makaleler en az 450 kelimeye çıkarılacak.
Meta açıklamalar revize edilecek.
Epey yapılacak bir işim var. İlk etapta biraz makale stoğu yaparak işe başlayacağım.
Hedef:
2 Ayda, Ayda 500 tl.