Arkadaslar merhabalar
Dgs sinavi icin matematik calisiyorum.Youtube videolarda konu izleyip konu sorusu cozuyorum..
günde bir konuya endeksledim kendimi..Ama bazi sorular gercekten zorluyor.Cozum videosu izliyorum vay anasını eee kolaymış diyorum bir sonraki soruyu da yapamiyorim aklim karisti..
Oran oranti daydim bugün ama sorularda tikandim bıraktım..
Temel yok denecek kadar var ama bir türlü kendimi adabte edemiyorum bunu yenemiyorum yani diyorum ki kendimi versem komple bu isi çözeceğim ama bir türlü olmuyor..
Evde de tekim ses seda da yok ama olmuyor ..
bu sorunu nasil yenebilirim sizce
özel derse calisma durumumdan dolayı gidemiyorum suanda...Bu konuda bilgi birikim önerilerinizi verirseniz sevinirim.... tesekkurler
Öncellikle temel var yok fark etmez.En basitinen başlayın.Ya da decart'ın dediği gibi önce basit'ten başlayarak,zor olana ilerleyin.
Günde 1 konu makul.Matematik mantıkla başlar (mantığın bittiği yerde askerlik

) Kümeler.Rasyonel sayılar olarak takip eden konuları çalışın.Burada anahtar her zaman SORU ÇÖZMEK'tir.
·Antrenmanlarla matematik 1-2-3-4 serisi alın.Bütün soruların çözümlü videoları mevcut sitesinde.
·Bu seri bitince Birey-B 'ye geçebilirsiniz.Daha sonra limit'in matematik serisine bakabilirsiniz.
·Bu kaynaklar bittiğinde orta düzey matematik bilgisine ama en önemlisi sayısal odağa sahip olursunuz.Yani zor konularda formul v.b işlemleri öğrenmek daha kolay hale gelir.
·Daha sonra MAT-2 dediğimiz konular hakkında kaynaklar alın burada yine yukarıda saydığım kaynakların c serilerini alın.
Özel ders konusuna gelince.Matematik'te TR 10K'ya girdim.Hiç bir zaman özel ders almadım.Ancak her zaman takıldığım yerlerde sorular sordum bilenlere.İnternette çok fazla videolu kaynak var zaten.Zekalısı 2 sefer,az zekalısı 22 seferde anlar.Ama her zaman tekrar şansınız var.Konu'yu çalışmak 30 dk. sürer antrenman 2-3 saat.Bir konuda çözdüğünüz test'te 15/12 ve üzeri yapıyorsanız,artık o konuyu geçin.Hiç temelinizin olmadığını düşünürsek iyi ihtimalle 1 yılınızı alır bütün konulara hakim olmanız.