NobraN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1.yi okuyup , 2.yi okumamakta ne bileyim.. Ben şimdiye kadar hiçbir doktorun , profesörün ulema olarak sınıflandırıldığını yada sıfatlandırıldığını duymadım. Tartışma bilimsel bir tartışma olsaydı , muhtemelen sizinde aklınıza ulema kelimesini kullanmak gelmezdi.
Köpeğin etini yemek tercih meselesidir , Orta Asya'da bazı müslüman topluluklar gayette köpek eti tüketmektedir.
1. yani genel anlam bu demektir. bu varken 2. ye sığınmaya çalışma çabanız normal. ama sizi haklı kılmaz.

köpek eti konusunda haklısınız tercih meselesidir. ama bu onun haram olduğu gerçeğini değiştirmez.
sizin bu mantıkla pek çok alkol kullanan, kumar oynayan, fuhuş yapan, haram yiyen müslüman da var. o zaman bunlar da mı helal?
__________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________ _______________________________________

Malesef ülkemizde din birileri için kazanç kapısı haline geldikçe başka birileri tarafından insanların inançlarına laf atmak, saçma sapan yorumlarda bulunmak popüler hale geldi.
Buna tepki olarak da bazı insanlarda din hakkında ileri geri konuşunca kendilerinin daha zeki/ kültürlü/ bilgili vs. vs. olduğunu öyle görneceğini düşünme durumu baş göstermeye başladı.
Bunların bi çoğu yoga yapan, ineğe tapan insanlara gösterdiği saygının yarısını müslümana göstermiyor.

Hepsine şu cevabı veriyorum: kardeşim sana ne! inanıyorsan inan. İnanmıyorsan da sana ne milletin inancından! Kimse kimseyi zorlamıyor/ zorlamasın!