Akar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yukarıdaki bana son cevap yazan arkadaşı yazım tarzı sebebiyle alıntılamıyorum ama TOKİ projelerinde müşteri müteahhitle muhattab olmaz. BU bir varsayım değil, bu internetten haber okumayla edinilmiş bir bilgi değil. Projeye girersiniz, %99 oranla proje 18 ay içinde teslim edilir. Sözleşmeniz TOKİ ile, sorumluluk sahibi TOKİ. Burada TOKİ'yi sanki insanları sadece mağdur eden bir kuruluşmuş gibi lanse edemezsiniz. Önceki mesajlarımı iyi niyet çerçevesinde yazmıştım ama görüyorum ki bu mesajlar aynı niyeti taşımıyor, ona göre bir bilgilendirmede bulunmak durumundayım. TOKİ dar gelirli 1 milyondan fazla aileyi ev sahibi yapmıştır. Kimisinde müteahhide dayalı sorunlar yaşanmıştır, kimisi çözülmüştür, kimisindeki çözüm hakl sahibini memnun etmemiş olabilir, bunlara bir şey diyemem, sorumluluk kesin olarak tamaıyla TOKİ'nindir, bu da inkar edilemez. Başını sokacak bir eve gerçekten ihtiyaç duyanlarla tercih şansı olanlar arasında anlayış farkı olabilir.

15 Ocak'ta bitiyor. Projelerin çok üzerinde başvuru sayısı olacaktır. En son Kayabaşı'nda 1200 konuta 15.000 civarı başvuru gelmişti. Bence konut sayısı yüksek projeleri tercih etmekte fayda var. Özellikle büyükşehirler için söylüyorum. Bir yerde 500 konut, bir yerde 2000 konut varsa 2000 konut olanda şansınız daha çok olacaktır (lokasyon avantajı eşit olması halinde).
hocam peki diyelim daire bana çıktı, peşinatı ne zaman yatırıyoruz? %10luk peşinattan bahsediyorum. bunu nasıl anlayabiliriz? ayrıca çekiliş ne zaman olacak bu konu hakkında bilginiz varmı?