zeytin8899 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben hocam evi aldım aldıktan sonraki sıkıntılardan dolayı araştırdım benim gibi çok kişi varmış...Toki resmen yeni nesil sömürme yöntemi ,ev faizden pahalıya geliyo ve yılda iki kere zam geliyor ayriyeten de ana parayada zam yapıyorlar...

Almadan önce çok çok iyi düşünün vazgeçmek ve geri parayı almak 6 aydan fazla suruyor...

Ve ovdugunuz toki ev yapmiyor taşeronlara yaptırıyor.Ankarada can inşaat ve bir kaç tane farklı.insaat şirketi yapıyor her ilde farklı şirketler yapıyor...

Toki aynı zamanda daha az prim yapıyor iyice araştırın..
Sevgili kardeşim çiviyi de taşeron yapmıyor o mantıkta. Buna evi toki yapmıyor denmez. Tabii ki toki vasıtasıyla piyasada yüzlerce müteahhit iş yapıyor. Böylece inşaat sektörü belirli bir seviyede canlı kalıyor en kötü zamanda bile. Yazımda tokiyi övmemiştim ama elbette överim, piyasaya bir devlet kuruluşu olarak çok büyük katkısı vardır. Ayrıca taşeron yapıyor diye bakılmaz meseleye. Şartnamesine bakılır, standardına bakılır. Yapan tokidir, müşteri hiçbir taşeron firma ile muhattab olmaz, hak-hukuk alışverişi veya muhattablığı bulunmaz aralarında. Yeni nesil sömürü sistemi olduğunu diğer sistemlerle arasındaki farkları ortaya koyarak anlatırsanız belki ikna edici olabilir ama öyle bir şey ortaya koyamazsınız, sistem belli. Sizinki internetten bazı şikayetleri okumayla edinilmiş bir bilgi. Kesinlikle yanlış düşündüğünüzü söylemek isterim. Bunu size muhalefet etmek için değil, konu hakkındaki yanlış bilginizi düzelterek aydınlatmak için tamamen iyi niyetle yazıyorum.

Ayrıca enflasyon farkı bu projede yok, ödemeler 20 yıl sabit;
TOKİ her yıl 100.000 sosyal konut projesi dar gelirliyi ev sahibi yapmaya yönelik toki projelerinden biridir ve ilk defa bu proje kapsamında konutlar sabit taksitle yapılacak, enflasyon farkı yansıtılmayacak, 20 sene sabi,t taksit ödenecek. Enflasyon oranında her yıl zan gelen taksitlker zaten belirsiz ödemeli sözleşme olması sebebiyle faiz hükmünde idi (yine de konut kredisi ile ev almakla kıyaslanamazdı). Ancak bu projede o tamamen ortadan kaldırıldı. Her iki tarafla ayrı ayrı (banka ve toki ile ayrı ayrı) sözleşmeler yapılıyordu, bu da dinen sakıncalı taraflardan biriydi, bu projede o da ortadan kaldırıldı, sadece TOKİ ile sözleşme yapılacak, dolayısıyla borç tamamen TOKİ'iye olacak.