Şimdi buraya yazınca birileri linçe girişecek. Ama kimse kusura bakmasın. Bu arada hükümeti savunmuyorum hiç bir zamanda savunmadım. Baştan belirteyim.
Borcunu ödeyemenler (buna bende dahil) için ciddi anlamda bir sorun GSS ve Başkur borçları. Fakat bu borçlar ödenmediği ve maalesef hastaneye gittiğiniz de doktorun sizi dinleyip karar vermesi yerine hemen kan tahlili, mr, tomografi, ultrason gibi tetkiklere yönelmesi SGK da kapanmaz bir deliğe sebep oluyor. Her geçen gün bu borç katlanarak artıyor.
Amerika da sağlık sistemine bakarsanız en basitinden bir ambulansın olay yerine gelmesi 1000 dolardan fazla tutuyor.
https://pazarlamasyon.com/insanlar-a...tercih-ediyor/
Ücretlerin aşırı yüksek olması nedeniyle Uber ambulans yerine tercih edilen bir servis halini almış durumda. Hatta bir ayak kırılması durumunda hastaya ambulans çağırılması teklif edilmiş ama hasta Uber'i arayarak hastaneye gitmiş.
Sadece ambulans ücretleri değil, hastane de tedavi ve bakım masrafları da inanılmaz boyutlara çıkıyor.
Devlet özel sigorta şirketlerine yönlendiriyor ve orada da durum çok farklı değil. Kıyasıya bir rekabet ve sömürge düzeni kurulmuş durumda.
Evet ülkemiz de bir çok şey sorunlui bir çok konu da ciddi sıkıntılar olabilir ama devletin sağlık yardımları konusunda isteyen kusura baksın diğer ülkelerden daha iyi bir noktadayız.
Birde anlamadığım bir şekilde sürekli sosyal devlet vurgusu yapılıyor. Sosyal devlet diye bir kavram yoktur. Olması da pek mümkün değildir. Bu kadar alınan prime ve vergiye rağmen SGK borcu milyarlarca liraya ulaşmış durumda. Bu borç kapanmadığı veya azanlamadığı müddetçe sağlık hizmetlerine erişim de mümkün olmaz. Mutlaka devlet bunu bir yerden karşılamak zorundadır. Eğer bedavaya sağlık hizmeti verse yemin ediyorum nasılsa bedava diye hastanelerde sıra bulamazsınız. En ufak bir şikayette bile nasılsa sigortam var deyip hastaneye koşan binlerce milyonlarca insan mevcut. Ciddi hastalıkları olanları anlıyorum ama en basitinden soğuk algınlığı olanlar bile hastaneye koşuyor. Bu aynen 65 yaş üzeri yaşlılara bedava bilet çıkarılmasına benziyor. Tanıdığım bir çok yaşlı adam özellikle nasılsa bedava diye günde 3-4 kez otobüse binip iniyor. Hatta tek durak dahi yürümeye erinen sağlığı da yerinde olan amcalar otobüsleri işgal ediyor. Kimisi sırf sıcak ekmek almak için bile sabah otobüsle şehir merkezine inip geliyor.
Biz bedava her şeyin suyunu çıkaran bir milletiz. Eğer sosyal devlet olursa devletin tarlasını belleriz.
Sosyal devlet olmadan önce
SOSYAL VATANDAŞ kavramını öğrenmeliyiz ki devlete sosyal devlet ol diye nutuk çekelim.
İşte size sosyal vatandaşlardan derlemeler.
Ve daha niceleri.
https://www.google.com/search?biw=15...8XvlLtRuSpLKM: