NobraN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tekrar merhaba,
İkili tartışmaya girmek istemiyorum ama yazdıklarınıza cevap vermek istedim.

1) https://sozluk.gov.tr/?kelime=ulema buyrun TDK kelime anlamı.
Buyrun Vikipedi makalesi > https://tr.wikipedia.org/wiki/Ulema
Osmanlı döneminde ulema sınıfının başında şeyhülislâm vardı.
Ulema kelimesinin ne anlama geldiğini ikimizde biliyoruz, evirmeye çevirmeye gerek yok.

2-3-4 ) Bu söyledikleriniz bilgi olduğuna göre, bilginin kaynağını gösterebiliyor olmanız gerekmektedir. Alkollü işleyip kullanmaya izin veren fakat domuzun etini, sütünü, yağını, boynuzunu yasaklayan ayetleri yasaklayan ayetleri görebilir miyim?
TDK linkini yapıştırmak yerine o linkte şunu okusaydın dediğimin doğru olduğunu görmüş olacaktın.
1. isim, eskimiş Bilginler.

Ve mesela köpek eti yemenin haram olduğuna dair de ayet yok. Ama bunu sen de ben de kabul ediyoruz değil mi..
Neden çünkü ayetlerden başka hadisler, kıyas içma gibi ikincil kaynakları da vardır dinin.
Biraz araştırırsan domuz etini yemeye ilave olarak ondan yapılmış herşeyin haram olduğu bilgisine çok rahat ulaşırsın. Selametle....

Bezos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Böyle konular videolar haberler gördükçe yüzümde bir tebessüm oluşuyor müslüman,yahudi,hristiyan olabilirsiniz veya bunların hiçbirine inanmayıp ateistte olabilirsiniz. Ama en azından başkalarının neye neden nasıl inandığını sorgulayamazsınız. Müslüman bir ülkede yaşadığımızı ve inanmayanlarında buna göre hareket etmesini söyleyebilirsiniz ancak bu ülkenin resmi bir dini yok laik bir ülkeyiz herkes istediği dini istediği gibi yaşayabilir.

Noel baba kostümü giyerek günlük 100₺ kazanabilmek için binbir takla atan üniversiteli kardeşimize sözlü saldırı yapıldı gereklimiydi? Elhamdülillah müslümanım, müslüman olmam olmayanlara karşı kötü davranış sergileyebileceğim anlamına gelmez bırakın da herkes istediği şeye inansın.
Katılıyorum. "Domuz eti yemek gibi onun yağını sürmek de haramdır" diyerek iyi niyetle, konu sahibi arkadaşı uyaranlara denmeyen şey kalmamış. Keşke herkes biraz saygılı olsa değil mi?