celalyesil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Piyasada çok fazla söylenti var. Kimisi kara para aklıyorlar diyorlar. Kimisi windows'un bir açığını kullanıyorlar diyor. Kimisi de oem parça satışı yapan kişilerin elinde biriken kodları satıyorlar diyorlar.

Windows 1k'ya yakın paraya satıyor, hadi %50 indirim olsa yine bir nebze şüphe etmem ama resmen %1-2'si fiyatına satıyorlar. Bilindik bir siteden 1 yıl önce aldım pro 17 TL'ye halen kullanıyorum bir problem yok.
evet çok fazla söylenti var. Tedarikçilerin ellerindeki orjinal kutular,lisans key ler nerden ve nasıl temin ediliyor da bu kadar ucuz oluyor hakikaten akıl mantık almıyor..
Şu şekilde de bir açıklama gördüm ; orjinal windows ürünleri kutu içinde cd si ile falan geliyor ya, bu ürünlerin fiziksel olarak yurtdışından gönderimi ekstra kargo ve vergi maaliyetlerinin binmesine, ve kutu içeriğindeki cd,flash bellek, kitapçık ürünlerinin maaliyeti de eklenince fiyat binlerce tl ye çıkıyor.. Fakat sadece lisans key olması durumunda bu maaliyetlerin olmaması sebebi ile fiyatlar uygun oluyormuş
Aama madem piyasada bu şekilde bir açık var değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum