bybrown adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendim kullanıyorum. Akım önleyici priz yüksek akıma karşı koruma sağlar kesintiye karşı değil. Yüksek akım ise elektrik kesintisinden sonra elektrikler geldiği ilk anda, kötü hava koşullarında, iletin hattındaki arızalarda vs. oluşabiliyor. Eğer oturduğunuz bölgenin ve özellikle binanın altyapısına güvenmiyorsanız kesinlikle kullanmanızı öneririm ancak elektrik kesintisinden korumak için kesintisiz güç kaynağı kullanmanız gerek.
Yanlış ifade ettim sanırım. Elektrik kesintisi sonrası gelen yüksek akım vs durumları için sormuştum. Bu durumda akım önleyici priz alabilirim o zaman.

premete adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tunçmatik marka ürünleri yaklaşık 6 yıldır kullanıyorum, tv, buzdolabı, bilgisayar vb. için kısaca evdeki her elektronik eşya bu akım korumları prizlere bağlı, ana sigorta da kaçak akım korumalı, her yağmurda sürekli elektrik kesintisi olur bizim buralarda, 6 yıldır elektrik kesintisi yada yüksek akım nedeniyle herhangi bir elektrik yada elektronik cihazım bozulmadı.

Not: Kaçak akım sigortası evde mutlaka kullanın, evdeki hem aile bireylerinin güvenliği hemde yangın vb. gibi risklere karşı.
Bilgi için teşekkür ederim hocam.