Mantık nedir hocam? Senin mantığına göre uygun olan dini bir vecibe, başkasının mantığına göre uymayabilir? Hangi mantık buna karar verecek?
Dikkat ettiniz mi yetersizliğiniz yüzünden saldırganlaşmanız bir kenara ayrıca bir sürü konuyu birbirine çorba etmişsiniz
İddiadan vs girip Alkolden alınan vergiye kadar yine kendi işkembenizden yazmışsınız. Yani dini meselelerde kaynağa,usule, yönteme, Kur'an ilimlerine gerek yok. Peki neye gerek var? Kaynak ne? İŞKEMBE!
"Ayrıca siz daha domuz yağıyla ilgili hükmü dinlemekten acizsiniz", daha kalkıp da dini ilimler hususunda araştırma yapıp işi mantığa vuracak sabırdan bahsetmeniz de ilginç
Müslümanlık sorgulanmaya gelince "BIRAKIN ALLAH SORGULASIN", iş Allah'ın bildirdiğini açıklamaya gelince "BEN SORGULARIM" edası?
Bu arada günahkar bir kulun Allah'ın hoşnut olmadığı bir mesele hakkında konuşması yasak mıdır ki "GÜNAH DİYENLERİN HAYATINA BAKARSAK" kelimeleriyle başlayan bir cümle kurmuşsunuz?
Hocam kusura bakmayın da bilmediğiniz bir konuda hakikaten daha fazla rezil olmamak için bence iyice haddinizi aşıp da günaha girmeyin. Bunu sizin iyiliğiniz için söyledim, yoksa zaten bir çıkarımız yok. Şu kısacık yazınızda bile onlarca çelişki ve hata var.
Dinden yazmaya utanıp atıp tutuyorsunuz ama ilmi hiçbir açıklama da yapamıyorsunuz. Yani söylediklerinizde dini, bilimsel, mantıki tutarsızlıklar var
çünkü beslendiğiniz alt yapı, dini meseleler hakkında hüküm vermeniz için yetersiz!
Burada uyarı yapanların, en azından yaptıkları uyarıya dair tutundukları bir sebep var, oysa siz yukarıda çok da ilmi bir açıklama yaptığınızı mı sandınız?

Sizin başta da dediğiniz gibi oyyyy oyyyy
Siz konuyu baştan aşağı yanlış anlamışsınız. Benim cevaplarım o kadar yeter ki, sizi bile tatmin etmiş.

Benim kızgınlığım abuk sabuk konulardan girip alıntılar yapmanız. Hani elini açan yobaz oluyordu mesela, ben de mi yobaz oldum demiştim mesela?
Çok net hala soruyorum, iddaa yı yasaklamıyor mu aynı kutsal kitap?
Camiden çıkıp bayiye giden adamın müslümanlığına birşey olmuyor da, sağlığı için yemeyin denen şeyi sürünce vay bre kafir öyle mi?
Ve yineliyorum size ne? Adam yüzüne de sürer, sabun yapar köpürte köpürte duşunu da alır size ne?????????
Ve son kez tekrarlıyorum, yetersiz kalan kim ortada. Allah sormayacak mı hesabını? Sizin zorunuza giden nedir yahu???
Evet hala diyorum, üzümden oluşan alkol haram da, kolonya bilmem ne helal. Biz bu işin okulunu okumadık illaki, kimse burada hocalık taslamıyor.
Ama bu benim mantığımda aynı düşünce ile yarayı temizleyen alkol de haramdır. En önemli meyvelerden üzümden oluşan üzüm niye haram değil?
Üzümden oluşan şarap sarhoş bile etmezken haram ama aynı üzümden oluşan sirke maaşallah salatamızı şenlendiriyor.
Hiç bir konu iç içe geçmemiş, sizin yazdığınız konulara tek tek cevap verince bu şekilde bir cevap oluyor.
100 defa alıntı yapsanız 100 defa daha cevap alırsınız ama kendi fikriniz kendinizedir, benim düşüncemi değiştiremezsiniz.
Benim haddimi siz belirleyemezsiniz, siz bana derken kendiniz işkembenizden sallamaya devam ediyorsunuz.
Ve evet ilmi bir açıklama yapmıyorum, çünkü bu açıklamayı yapması gereken ben değil, Dinine, imanına, kitabına bağlı, ülkesine bağlı din adamlarıdır. Kafasına göre açıklama yapan sözde din adamları değil.