Merhaba,
Aile apartmanımızın en üst katı tapuda çatı katı olarak geçmekte. Yaklaşık olarak 30 yıldır orada kiracı vs. var.
Biz anneannem hayatta diye oradan hak almayıp kirasını anneanneme bağlamıştık. Anneannem vefat ettiği için teyzem kendi kızını oturtup herhangi bir para almayacağını ve oranın artık onların olduğunu iletmiş.
Bize gelip bunu belirtmiş olsaydı eğer izin verirdik lakin bizden böyle gasp etmesi işi çirkeflik boyutuna getirdi.
Şimdi orası çatı olarak geçmekte ama devlet Su saati, elektrik saati vs. her şeyin yasal yolla kullanımına izin vermiş durumda. Yaklaşık 30 yıldır da bu şekilde devam etmekte.
Lakin dairede herhangi bir tapu yok. Bu sebeple devlet tarafına nasıl gideceğimizi bilemiyorum. Ya birebir sorunu çözeceğiz ki bu taraftarı olduğum bir durum değil biraz sinirli bir insan olmam nedeniyle bu işi güzellikle asla çözemeyeceğimizi inanıyorum.
Yapmak istediğim;
- ya dairenin boşaltılıp bir daha kullanılmayacak (yasal tarafta) duruma alınmasını sağlamak.
- yada daireye bir şekilde aidiyet belgesi çıkartırıp buna yarı-yarıya ortak olmak.
Normal şartlarda orası iki ortak yani teyzem ve bize ait. Kira geliride bölünüyordu, biz anneanneme bağlamıştık bu geliri.
Sizce ne yapmalıyım? Bana yol göstermenizi istiyorum...
Şimdiden teşekkürler.