snnysf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
airbnb de kalmayın hostelde yine hiç kalmayın hostel kültürü her ülkede aynı değildir.
insanlar para olmadığından dolayı hostel tercih ederler.
orda evler ucuz önceden bedavaydı.
dobova.com dan ev tutun en az 10 kez tuttum.
evi airbnb den bakın aynı evi dobovadan bulup tutun isterseniz air bnb nin saçma komisyonu yoktur.

referansımı bıraktım sonra teşekkür edersin.
https://www.dobovo.com/r/y.aydemir

dahada ucuz ev tutmak istersen doba.ua olması lazım ancak orada telefonla aramanız lazım ve o gün o eve girmeniz lazım rezervasyon yok.
lviv küçük yer heryere yürüyerek gidersin.
yoldan taksi çağırırsan salak saçma bir sistem mevcut 200 grivna alırlar.
o yüzden gitmeden telefonuna uber yükle.
hava limanındaki öpücü taksicilere dikkat et. çok fena öperler.
uber çağır yada havalimanından çıktığın gibi otobüsler merkeze 1-2 tl ye götürüyor.
havalimanını içinde lifecell hat al aktif ettir. 500 girvnamı 200 grivna mı neydi.
2-3gb internet rahat rahat yeter.
PBacklink adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle adım başı Türkle karşılaşacaksınız bunların içerisinde bir çoğu doğruyu söylemek gerekirse 3 kağıtçı dikkatli olmanı öneririm

1) Pasaportla giriş yaptığında evrak işlemin daha hızlı işliyor kimlikle giriş yaptığında ayrı bir kağıt dolduruyorsun vs.
2) -
3) Ben merkezde bir ev kiralayıp orda kalmıştım ama otellerede bakabilirsiniz, biz otele misafir getir götür belki sıkıntı olur diye direk eve yönelmiştik
4) %95 ihtimalle soğuk olur sıkı giyinmeni tavsiye ederim.
5) Ara sokaklarda çok gezmenizi tavsiye etmem, çete halinde gruplar ara sokaklarda gezip özellikle biz Türklere çöküyorlar bizzat arkadaşlarım dayak yedi bunu kesinlikle atlamanı tavsiye etmem
6) Orta halli bir ingilizce işinizi görecektir.
7) Türk restoranları lezzet olarak güzel ama fiyat olarak fazla bana sorarsınız. Çok güzel et lokantaları var, pizzacılar mevcut bunları denemenizi tavsiye ederim.
8) Eğer bol alkol tüketiyorsanız 1500 tl ile biraz daha rahat edebilirsiniz. Paramızın değeri malum
9) Malevich club'u tavsiye ederim kaliteli bir eğlence için, değişmediyse güzel bir gömlek/ceket giyip o şekilde giderseniz içeri alma ihtimalleri yüksek. Onun dışında sadece bay olarak zor alıyorlar içeri. + olarak hava durumu izin verirse eski yerleşimlerin olduğu Lviv oblastı gezmenizide tavsiye ederim.

İyi eğlenceler tekrardan
MergenTech adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Pasaportunu mutlaka yanına al, kimlikle gidenlere sıkıntı çıkarabiliyorlarmış diye duymuştum. Bu mevsimde tabiki oralar daha soğuk olur, airbnb yerine sosyalleşmek için hostelde kalmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Yanınıza alacağınız miktar 1 hafta için gayet yeterli, bahsettiğiniz miktar oradaki bir çalışanın hemen hemen 1 aylık maaşına denk geliyor siz hesap edin. Az çok ingilizceniz de varsa sorun yaşamazsınız, hiç olmasa bile önemi yok. İnsan anlaşıyor bir şekilde...

Kendinize dikkat edin, her ortama düşünmeden atlamayın dikkatli olun. Pasaport ve paranızı yanınızdan ayırmayın, güzel yerlere saklayın ( ne olur ne olmaz )

Şimdiden iyi eğlenceler 😊
globaltr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cevaplar aşağıda

cevaplar için çok teşekkürler.Bir şey daha sormak istiyorum. Para olarak dolar mı götürelim yanımızda? Yani nasıl bir para birimi ayarlaması yapalım? Ayrıca orada ulaşım için UBER mevcut mu? Ya da ne tavsiye edersiniz?