Hediyelik eşya gider mi dersiniz hocam? Bütçe evet büyük değil ancak bu para birazda ticaretin oturması için koyulacak diyebilirim. Parayı seven bir ağabeyimiz ve o umut ışığını görürse yatırımını mutlaka arttıracaktır. Giriş için 100 bin tl ürün belirlemiş. Bunu ifade etti kendisi.
Bende aynen sizin gibi düşündüm hocam. Örneğin 60 Bin TL ürün tedariği 15-20 bin reklama bütçe ayrımı geri kalan ücret ile de küçük giderler, poşet vs yine 500 TL den küçük bir depo ile yıllık kira ödemesi diye düşündüm. Çalışacak personelin maaşını bu bütçenin dışında verebilir diye düşünüyorum. Home ofis şeklinde 3 personel birde depodan sorumlu toplamda 4 personel olarak başlasak diye düşündüm ancak hediyelik eşya sosyal medyadan gider mi? Bu kafamı çok kurcalıyor.
E-Ticarette önemli olan tek şey konsepttir. Bugün nerden baksanız 100 tane hediyelik eşya satışında bulunan sayfa vardır ama bunlardan kaçı işini doğru düzgün yürütebiliyor bu önemli. Başlangıçta da 60K gibi bir bütçeyi ürün tedariğine harcamayın derim. Konseptinizi belirleyin, ürün çeşidinizi belirleyin atıyorum 20 tane ürün çeşidiniz olacak bu ürün çeşidlerinden 30 ar tane ürün getirtin ve reklam çalışması yapın ürünler tükendikçe sipariş edin. Yani elinizde 100K varmış gibi düşünmeyin derim