iMpAcK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle bu güzel çalışma için sizi tebrik ediyorum, oluşumunuzu @AfMeSu; 'nun sosyal platformdaki paylaşımından gördüm ve aylar sonra r10'a tekrar giriş yaparak sizi kutlamak istedim.

Aylar önce yüklediğim Be My Eyes - Helping the blind uygulamasını engelli arkadaşlarımızın ihtiyaçlarına göre uyarlayabilirsiniz sanırım.
Misal evden çıkamayan bir arkadaşımızın anlık olarak "Ekmek" v.s. gibi acil ve zorunlu ihtiyaçlarını uygulamayı yükleyen gönüllüler ile paylaşması ve konumuna yakın olan gönüllülerden yardım alabilmesi hoş bir düşünce olurdu.
Ya da dışarıdayken ani bir yağmura veya kar yağışına yakalanan engelli arkadaşımızın uygulama sayesinde konumuna yakın olan ve aynı uygulamayı kullanan gönüllülerden yardım istemesi,
Özel aracı bulunmayan ve taksi ile gideceği yere ya da hastaneye gitmeye durumu müsait olmayan arkadaşların yine sizin yapacağınız Tek Araba Gidelim - TAG benzeri bir uygulama ile konumuna yakın olan ve yolu engelli arkadaşımızın gideceği güzergahtan geçen gönüllere ulaşmasını ve gideceği yere daha güvenli ve eziyetsiz bir şekilde gitmesini sağlayabiliriz düşüncesindeyim.

Yapacağınız uygulamada "Gönüllülük" esas olmalı ve herhangi bir ticaret söz konusu olmamalıdır.
Aynı şekilde uygulamaya kayıt olan "Engelli" arkadaşlar ile "Gönüllü" arkadaşların güvenlik sebebi ile sisteme TC ve resim ile kaydedilmesinde ve yapılacak tüm isteklerin ve bu isteklere cevap veren gönüllülerin kaydının tutulmasında fayda var.

R10'daki ticaret puanı benzeri bir puanlama sistemi de uygulamaya eklenerek, Engelli arkadaşların sorunlarına "uygulama üzerinden" yardım eden gönüllü arkadaşlara puan vermesi sağlanabilir ve gelecekte aynı gönüllüden yardım talep edecek olan bir sonraki engelli arkadaşa "Gönüllü" hakkında bir fikir edinmesine yardımcı olunabilir.

Diğer arkadaşların da fikirleri ile sitenizde sadece Engelli bireylerin sesini duyurmak yerine onlara aslında ihtiyaçları olduğu "İnsanlık ölmemiş" duygusunu aşılayabiliriz.

Projeniz için, en azından bir şeyler yapmaya çalıştığınız için tekrar teşekkür ediyorum.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim, elimden geleni yapmaya çalışıyorum biraz zamanla daha iyi olacak inşallah. Farklı farklı düşünceler geliyor devreye almak için planlar yapıyorum. Dediğim gibi bireysel girişim olduğu için ağır ilerliyorum. Umarım herşey en iyi haliyle olur. Teşekkürler

SevilAliyeva adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yardım toplama konusunda çekincesi olan arkadaşlara katılıyorum.
yardım toplama kanunu ve yönetmeliğinin ilgili hükümleri gereği valilik özel izni almadan maddi veya ayni (eşya) yardımı toplanamaz/ aracı olunamaz.
yani ilgili site bizzat toplamaya ön ayak olamayacağı gibi aracı da olamaz.

bir arkadaş dernek kurmuşsa siteyi sorun değil demiş ama ilgili mevzuat hükümleri gereği dernek bile olsa özel izin almak zorunda.
dernek olması yeterli değil özetle.
yardım toplama konusu gerçekten çok hassas bir konu ve özellikle son yıllarda sosyal ağlar sayesinde çok suiistimal ediliyor. bu hususa azami özen göstermenizi öneririm. maddi konulara girilmemeli.

bunun dışında şahsen gözlemlerim sonucunda hükumetin engelli bireylere maddi/ manevi oldukça büyük destek sağladığını düşünmekteyim. çok takdir ediyorum.
örn. son olarak engelli kartı düzenlemesi yapıldı. engelli bireyler bu kart sayesinde onlarca avantaj elde etmiş olacak. e-devletten de başvurulabiliyor kolayca. bence sitede engelli haklarına yönelik bilinçlendirme de yapılabilir.

son olarak, engelli olduğuna göre sitenin adı engelli tüm canlılara yer vermeniz amacauygun olur.
özellikle engelli hayvanlarla ilgilenen bir hayvan hakları savunucusu olarak engelli hayvan sahiplendirme ve onlara yönelik toplumu bilinçlendirme bölümü açmanızı öneririm.
Haklısınız, yardım toplama olayı biraz sıkıntılı bir süreç. İlk aşamada bu tarz bir girişime girmeyi düşünmüyoruz. Geri dönüşler şu an için daha önemli. Bir eksikliği tespit edip bir fayda sağlayacağımız şeyleri düşünüyoruz. Umarım layıkıyla projeyi taşıyabiliriz.

massax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam siteyi kullanışsız buldum. ana sayfa sliderlı haber içeriği olan bir sayfa olabilir. blog kısmı fazla. onun yerine forum kurulabilir. o an kısmı ve etkinlikler kısmı gereksiz. forum şeklinde bilgi bankası olursa engelliler de aradığını kısa süre içerisinde bulabilir. ben direk birşey oldu mu https://www.engelliler.biz/forum/forum.php siteden takip ediyorum. sesini duyur kısmına da gerek yok. engelime dokunma kısmı da çok kullanılacak gibi değil. araştırma yapmadan direk atıldığınız belli. az ve öz site yapacaktınız. şu anlık iyi olan tek bölüm engelli hakları ama eksiklikleri de var.
Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Biz biraz daha farklı olmayı tercih ettik. Zamanla tüm isteklere cevap verebileceğimiz bir proje olur umarım. Teşekkürler