Tecil bittikten sonra ben şu ayda askere gideyim vs.. diye bir olay malesef yok diye biliyorum.
En yakın askerlik şubesine gidip sormalısınız. Kazansan dahi gitmek zorundasın. bu süreç biraz daha erken olsaydı kayıt yaptırdığın anda otomatik tecillenecekti. Tecilin bittiği için gitmek zorunda kalacaksın,
Yoklama kaçağı olduğunda da zaten okula kayıt vs. yaptıramazsın, ilk gbt sorgulamasında zorunlu olarak seni askerlik şubesine götürürler.
Bir sitede bunu buldum, belki işinizi görebilir bu durum. Ama yine de gidip sormakta fayda var
Üniversite kaydının gerçekleştirilebilmesi için askerlik durum belgesinin alınması gerekiyor. Yani doğal olarak yoklama kaçağı statüsünde olan vatandaşların bir şekilde askerlik şubesiyle iletişime geçip tecil sürelerini en azından okulun kayıt tarihine kadar uzatmaları şart. Üniversite kayıt aşamasında askerlik durum belgesi incelendiğinde yoklama kaçağı olduğu tespit edilen kişinin üniversiteye kaydı gerçekleştirilmez. Benzer şekilde yoklama kaçağı AÖF kaydı için de aynı süreç işleyecektir.
Halihazırda üniversite sınavına girmiş ve elinde sonuç kağıdı olanlar ya da elinde üniversite sınavı için para yatırıldığına ve vakti geldiğinde sınava gireceğine dair bir delil olan vatandaşların bu durumu askerlik şubesine gittiklerinde bildirmeleri gerekir. Bu sayede o senenin kasım celbine kadar tecil uzatılmış olur ve üniversite kaydı mümkün hale gelir.