Adsenseden kazandığınız gelirler kullanıcıların reklamlara tıklamasıyla olur basitçe. Kullanıcı reklamlara tıkladığında Reklam veren o reklama ne kadar ücret vermişse oradan bir komisyon alırsınız. Yanılmıyorsam %68 olması lazım. İşin o kısmında tam emin değilim.
Ama emin olduğum şey şu. Adam yılbaşı için özel kampanya yapmıştır, reklam için örnek veriyorum 1 dolar tıklama başına ödeme yapmıştır. Artık o adamın yılbaşından sonra bu kadar fazla ödeme yapmasına gerek kalmaz. Bunu daha iyi şöyle anlatabilirim sanırım:
Rent acar kelimesi için kış döneminde (Herhangi bir özel gün olmadığı zaman) rent a car kelimesi için ortalama 0,5 - 1 tl arası tıklama başına ücret öderken bu rakam yaz döneminde 6-7 tl ye kadar çıkar. İşte siz bu ücretler üzerinden komisyon alırsınız. Ocak ve Şubat ayları sevililer günü hariç yılın en düşük tbm oranlarının olduğu zamanlardır. Artık ne otel rezervasyonları ne araç kiralamaları ne alışveriş vs. herşey için diyorum eskisi kadar çok ücret vermezler.
Düşüşün sebebi bu. Server tıklama oranını etkileyebilir ama TBM yi etkileyeceğini düşünmüyorum. TO yu etkilemesinin sebebi resimlerin içeriklerin yavaş yüklenmesinden dolayı olabilir. Ama TBM düşüşü bununla alakalı değil ve sizin kontrol edebileceğiniz birşey değil. En fazla kontrol şansınız seçtiğiniz anahtar kelime ile olur.
Şunuda unutmayın reklamlar ağırlıklı olarak insanların daha önce ziyaret ettiği sayfalara göre çıkıyor. Sitenizin içeriği finans bile olsa eğer adsense ayarlarından kullanıcı cookielerini önemseme olarak seçmediyseniz site içeriğiniz finance bile olsa o kişi daha önce saç ile alakalı yerlere girmişse onun reklamları çıkar. Finance çıkmaz.
Bir diğer konu ise Hesaplarda shadow veya ban olmamasına rağmen görüntülenme düşüşleri bende çok sık olmaya başladı son 1 aydır. Görüntülenme profilinize giren kişilerle alakalı değildir tamamen. Aramalarda sizin resimleriniz çıkmıştır ama girmemişlerdir bunuda görüntülenme olarak sayar pinterest. Ben bu düşüşü çok fazla pintopin sitelerin olmasına ve eskiye göre daha fazla pin yollandığı için bizim paylaşımlarımızın arka planda kaldığına yoruyorum. Bu sadece benim düşüncem. O yüzden hesap görüntülenmesi ile hitin doğru orantılı olduğunu düşünmüyorum. Görüntülenmesi 10m+ hesabıma günlük 50-60 kişi 2m deki hesabıma günlük 150-200 kişi geldiğini biliyorum. Bu tamamen tutan pinlerinizle alakalıdır.
Doğru veya yanlış sadece konu hakkındaki fikirlerimdir.