MertBirden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam süt ve yumarta zaten bir canlıyı öldürmeden üretilebilen ürünler.
Et yiyen biriyim eti seven biriyim ancak bu doğa'da var olan bir şey. Besin zincirinin üstündeki altındakinden beslenir her zaman. Bu dinde'de var doğa'da da var evrende'de var. Bir döngü. Fakat bizim dışımızda hiç bir canlı diğer canlıyı öldürüp veya öldürmeden onun bir parçasını koleksiyon yapmıyor yada bunu kendi zevkine dönüştürmüyor. Beni aslında rahatsız eden sattığınız şeyin yapılma amacı. Kesinlikle konunuz yada sizin ile alakalı rahatsız olduğum bir şey yok. Sadece hayvan derileri hayvanlar canlıyken alınıyor çoğunlukla. Ve bu oldum olası rahatsız ediyor beni.

Hocam bilginiz yanlış sanırım bu konuda,hayvan canlı iken derisi alınmaz zaten ölür. Mezbaada hayvan kesilip yüzüldükten sonra çıkan deri, ayakkabı, mont, cuzdan, kemer gibi endustiyel olarak isleniyor. Zaten hayvanı kesmeden yüzmeden nasıl deri elde edilebilir.
Bu benim koyduğum ham hali. Mont olmadan önceki asama. Yani sadece kokmaması için tabaklanıyor.
Doğadaki hayvanların katledilip derileri ve yünleri satılmasına tabiki bende karşıyım. Avcılığa bile. Burada hem fikiriz. İyi günler.