Bu söylediğiniz ile google'ın söylediği çelişiyor maalesef yanlış bilgi verdiniz.
Kullanıcı kişiselleştirilmiş reklamları reddederse (adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).requestNonPersonalizedAds=1; çağrısı yapmayı unutmayın
AB e-gizlilik yönergesinin gerektirdiği ülkelerde kişisel olmayan reklamlar için bile çerezleri kullanmak için kullanıcı iznine ihtiyacınız olduğunu unutmayın.
https://support.google.com/adsense/a..._topic=7670012
Ancak bu söylediğiniz sadece Türkiye için kişiselleştirilmemiş reklamlar için geçerli olabilir.
Bu eklenti görsellik açısından biraz daha geride kalıyor ama aynı işlevi birebir görüyor. İlk paylaşılan eklentinin görsel olarak daha güzel durduğunu farkedersiniz ikisini de deneyin.
Yanlış bilgi vermedim, Google yasalara uymak için bunu size bildirmek zorunda olduğunu da belirttim. Bu yasalara verileri toplayan olarak Google uymalı, siz veri toplamıyorsunuz. Cookie izni şimdilik %100 gereklilik olarak düşünülmemelidir. Eğer ciddi bir gereklilik olsa Google bu gereksinimlere uymayan sitelerdeki reklam sunumlarını devre dışı bırakır. Şimdilik böyle bir durum söz konusu değil. Böyle bir durum söz konusu olana kadar, Adsense panelinde ya da mail olarak reklam sunumlarının devre dışı bırakılacağına dair uyarı gelene kadar ben bu cookie konusunu uygulamayacağım.
Bu konuda belirtilen cookie uygulamalarını yaptığınızda reklam gelirinizde düşüş olacaktır.