Benim anlamadığım nokta şu onay vermeyen kullanıcılar hiçbir reklamı göremeyecek doğru mu anlıyorum kodlardan ? Eğer böyle ise ben hiçbir sitede bu onayı yapmadığım halde reklamları görebiliyorum neden böyle birşey yapıyoruz ve çoğu sitede kabul et butonu yok örnek haber sitelerinde. Sadece altta bilgi var cookie kullanımı için.
Zaten ilk görselde gösterdiğim ayarlar 10 saniye bekleyince veya sayfayı kaydırınca da otomatik kabul edeceği şeklinde ayarlı. Eğer o seçenekleri kapatıp denerseniz ve kabul etmeden reklamın görünmediğini farkedebilirsiniz.
Hocam 850 ye yakın seçmeden diğer seçeneği seçili bırakırsak bir sıkıntı olur mu?
Ben direk sık kullanılanları seçtim düne oranla %50 artış var to ve tbm'de bu eklentiden sonra yarın net sonuçlar çıkar.
Avrupa hiti yoksa buna gerek var mı? Arama sonuçlarını etkiliyor mu acaba onay olmaması. Bu da aklıma takıldı.
İlk gün veya tesadüf diye mi bilmiyorum ama bence to ve tbm etkisi oldu yarın net bir şekilde görürüz. Tatildeyken bu konuda google'dan uyarı alırsanız ve düzenleme sağlamazsanız adsense hesabınız kapanabilir. O yüzden önden tedbir almakta fayda var.
Adsense kodlarına ekleme yapıyoruz, sıkıntı çıkmaz inşaallah,
Google'un kendisi böyle yapmamızı söyledi:
https://support.google.com/adsense/answer/9042142?hl=tr&ref_topic=7670012
hiçbir haber sitesinde bu kodu görmedim emin miyiz büyük siteler bu yöntemi kullanmıyor kafamda soru işaretleri oluştu
Dediğim gibi zorunlu ama çok takan yok şu anda. Google çalışanları manuel kontrol ederken sitenize denk gelip sizi uyarması lazım ama o uyarıyı geç görürseniz sonuçları sert olabilir o yüzden önden tedbir alıyoruz. Kimi sitelerde sadece bildirimi açmış ama google kodunu tetiklememiş buradaki amaç google çalışanını yanıltmakta olabilir.