ResimBox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anladığımı söyleyeyim. Nic.tr önceden tekeldi. BTK dediki dur, Sen tekel olamazsın, sen çok kazandın ben bu işe el atıyorum. Bu işi kayıt operatörü adı altında türkiyedeki aynı com,net,org kayıt işlemlerine izin veren diğer Türk firmalarına da vereceğim. Nic.tr yani Odtü'de "ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI BİLGİ TEKNOLOJİLERİ A.Ş. (METUnic)" ismi altında bir kayıt operatörü firması oldu. Önceden hakimiyet ve tekellik burada iken, Odtü Metunic isminde alt taşeron oldu bir nevi.

Benim gibi, diğer Türk kayıt operatörlerine de geçmek istemeyen için ve yine Odtü'nün kontrolü altında olan Metunic'e mi geçiyor millet aceba.
Ücretler aynı mı? Yani şunu da yapabilirim. Önce Metunic'e transfer edeyim. Ondan sonra oradan da ödeme yapabilirim.
Hayır zaten tr uzantılı alan adı kayıt operatörleri mevcut idi, isteyen nic.tr den isteyen başka firmadan zaten tr alan adını alabiliyordu. Burda sadece hizmet a yerine b den verilmeye başlancak kısacası bukadar. Ana sağlayıcı istiyorsanız METUNIC başka yok. Fiyatlar ise aşağıda bırakıyorum, diğer firmalardan 35 50 tl ile değişmekte.