Arkadaşlar yapılması gerekenler nedir. com.tr, web.tr, net.tr gibi adreslerinizi taşıdınız mı ?
Eğer biz taşımaz isek, otomatik olarak "TRABİS" paneline taşınacak gibi algılıyorum. Fakat şöyle de bir şey eklemişler.
"TRABİS faaliyete geçtiğinde herhangi bir kayıt operatörüne aktarılmayan alan adları TRABİS sistemine aktarılacaktır fakat bu sistem son kullanıcıya bazı hizmetleri vermeyecektir."
Bazı hizmetlerden kasıt nedir. Yıllardır zaten nic.tr de bulunan domainlerden özel bir hizmet beklemedik. NS adreslerimizi yazdık ve karşılığında ücret ödedik. Bundan daha kötü bir senaryo ile karşılaşacak mıyız. NS'leri güncelletmeme gibi bir durum olacak hali yoktur herhalde.

Ben şöyle bir şey yapmayı planlıyorum, mümkün müdür ya da mantıklı mıdır size de danışayım.
Sanırım şu an en fazla 5 yıl uzatabiliyoruz. Tüm domainlerimi 5 yıl uzatayım. Çünkü bu iş BTK ve kayıtlı operatörlere geçtiğinde fiyatları şişirecekler kesin. Şimdiden alabildiğim kadar (5yıl) alayım diyorum. Sonra da hiç bir şeye dokunmayayım ve otomatik olarak TRABİS sistemine devredilmesini bekleyeyim.

Sizin fikriniz nedir ? Sizler ne yaptınız bu konuda.