Yorumunuz ve haklı özeleştiriniz için teşekkürler. Rakamsal olarak dediğiniz gibi beklentimin üzerinde bir meblağa satın almış oldum ancak bu rakamlara jenerik ve hatta mantıklı keyword domainler alınabiliyor. Net uzantısı çok sağlam olmasada projeli, yenigelin herkesimce ağızda olan ve sık kullanılan bir tabir ve gelin,gelinlik,nişan vs. Tüm bu kavramlada hitap edebilecek akılda kalıcı akla ve göze hitap eden com uzantılı ve gerçekten çok beğenerek bütçemin üstündede olsa aldığım bir domain. Anlamsız 4 harf bir com 100 usd başlıyor jenerik iş görecek bir domain 300-400 usd bandından başlıyor premium, keyword domainler hakeza yeni kayıt değilse 50-60usd bandında bunların hepsini düşününce kendimi teselli ediyorum 😃 yorumunuz çok değerli gerçekten çok teşekkürler
Evet ama sonuçta alternatifi olabilecek bir domain. Günümüzde domain tek başına yeterli gelemeyebiliyor. Güzel bir domain iş yapamadığı sürece güzel bir domain olarak kalacaktır. Anladığım kadarıyla yatırım amaçlı genelde alım yapıyorsunuz. Yani bizim istediğimiz şey o domaini süper bir projeyle hayata geçirmek bunu başaramazsak veya istemezsek makul bir fiyata o domaini satabilmek. O yüzden bu konuyu iyi değerlendirmeniz lazım. Anlamsız 4 harfli dediğiniz domain başkası için anlamlı olabilir. Mesela daha 2 gün önce 4 harfli bir .com domain için 100$ ödedim amarahatsız değilim. Çünkü bunlar tamamen yatırımlık. Her an %500'lere kadar kar edebilecek potansiyele sahip.Teklif verdiğinizde ben projelendirmek için aldığınızı düşünmüştüm çünkü böyle bir domainden aldığınız parayı düşündüğümüzde + kar ekleyip satmanız gerekecek ki boşa sermaye koymamış olun o zaman ciddi bir rakam çıkar. İşte bu noktada değerlendirme yapmak lazım o fiyata zorlanmadan satabilecekmiyiz yoksa aldığımız domain bizi perişan mı edecek. Perişan edecekse yatırım kötü bir yatırım olur. Perişan edecek mi etmeyecek mi? Bu sorunun cevabını da en iyi siz bilirsiniz çünkü bazen bazı domainlere kişisel yorumumuz ekleriz. O yorum bazen tutar bazen tutmaz. Başkalarının göremediği bir potansiyel ve gelecek gördüğümüz domainler olur. Sizinki de inşallah onlardan olur.
Bendeson 2-3 günde 4-5 yatırımlık domain aldım mesela.Elimden geldiğince zarar etmemek düşüncesindeyim ama bunu her zaman biz belirleyemeyebiliyoruz. Nasipte olan olur. Herkes Allah'ın taksim ettiği rızık kadarını alır.