Bir kaç sene öncede benzer bir olay yaşadık. Bir arkadaşa yazılım yaptırmak için 1500 TL ödedik. Ödeme yapmadan önce referanslarına falan baktık aradık konuştuk hatta işinde iyi vs demişlerdi ödemeyi yaptık ama aylar geçti işe elini bile sürmedi. Hani insan bari azıcık birşey yapar onu dahi yapmadı. Bir hastanede çalışıyordu aradık dedik bak çalışanınız sizi referans göstererek para aldı ne iş yapıyor ne cevap veriyor aylar geçti diye böyle bir insan içinizde çalışıyor dedik bizene dedi geçtiler. Şikayet etmek için gittik savcılığa belge doldurmanızı istediler doldurduk sonra kanıt istediler WhatsApp konuşmaları var onları yazdırıp gelin dediler 20 sayfa ss çıkardık götürdük kimlik fotokopisi yok onu getirin dediler getirdik bu kanıt yetersiz olmaz sadece WhatsApp yazılması var vs derken saatler günler geçti baktık olacağı yok hepsini çöpe attım arkadaşa hakkımı helal etmiyorum dedim ve sildim geçtim. O günden beri bende şahsen hiç bir işimi yüz yüze görüşüp sözleşme yapmadan yaptırmam. 1000 tl olacağına 2000 tl olsun kafamız rahatsız olsun.
Benimde şahsi tavsiyem ucuza kaçmayın ve 2 kuruş fazla olsun ve kesinlikle ıslak imzalı bir sözleşme ile herşeyi belirterek iş yapın. Baktınız yamuk mu yapıyor kanıt ile şikayet edin gerisini o uğraşsın.