Konu
Çek Mağdurları Destek bekliyor eh ahali Esnaf Hapiste
03-01-2020, 20:41:04
bhyilmaz
"Çek Mağdurları" olarak birlik ve beraberlik ilkesinden yola çıkarak bir aradayız.
Amacımız yasanın değişmesi ve Esnafın tekrar piyasa da mücadele etmesidir
Borçlar hapiste Ödenmez!
#esnafhapiste #adalet nerede #çekehapisistemiyoruz #çekehapiscezasıkalksın #borçhapisteödenmez
Dostlar, durumumu burada aktaramıyorum inanın hikayesi çok uzun fakat çek borcu sebebiyle hapis cezası alan/almak üzere olan ben dahil bir sürü insan var. Sizlerden ricam 21.00'da Twitter üzerinden 14 Ocak 2020 tarihinde mecliste yapılacak
kanun teklifi görüşmelerinin
çek mağdurları lehine sonuçlanması adına bizlere destek vermeniz. 2 Hafta sonra davam var, ödeyemeyeceğim bir tutar benden isteniyor ve neticesinde önümüzdeki aylarda bana da hapislik yolu görünecek. Benim gibi öğrenciler, ev hanımları, kardeşler nece ticaretle ilişkisi olmadan üzerine iş kurulmuş insan var. Yargılanma devam etmesin, borçlar silinsin demiyoruz fakat kanun düzenlenme önerisinde 3 yıl borcun ertelenmesi söz konusu.
En azından vakit tanınsın ki tekrar bir hareket kazansın piyasa. Kendimden örnek vereyim, 3 yıl benim için fakülteden mezun olmam ve mesleğe geçmem demek. Doktor olmam demek. Ancak 3 ay şurada yiyeceğim hapis cezası benim meslek hayatımı da eğitim hayatımı da sekteye uğratıyor. Zaten 1 hafta okula gitmesem direk sınıfta kalıyorum. Uzun lafın kısası değerli r10 üyeleri, çok zor değil toplumsal farkındalık oluşturmak adına yazıyorum bu konuyu. Sizlerin desteğine ihtiyacım var.
Konu yanlış yere açıldıysa yahut yasaklıysa moderatörlerim tarafından silinebilir/taşınabilir. Derdim düzen bozmak değil, yardım aramaktır. iyi forumlar dilerim.