Olaya şu açıdan bakmak lazım. Firmada 1000+ den fazla web sitesi olsa ve her biri SSL kurulumu istese bunu karşılıcak bir insan gücü yok malesef.
Firma size ücretsiz SSL sertifikasının nasıl kurulacağına dair bir döküman göndermesi gerekir. Bilmiyorsanız bir kaç defaya mahsus yardımcı olabilir hatta uzaktanda bağlanması gerekebilir. Teknik destek bir nevi eğitici olmalıdır.
Ama malesef bizim sektörde panele girip önündeki sekmeleri öğrenmek istemeyen insan sayısı oldukça çok. Firma oturmuş wordpress kurulumu için video veya görsel hazırlamış. Panelde tek tıkla kurulum yapılmasını sağlayan arayüzlerde mevcut. Ama malesef birazda üşengeçlikten defalarca kurulum isteyen olabiliyor.
Biz elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz ama karşıdaki kişide öğrenmeye açık olmalı.
Özetle Reseller ve Hosting'de web sitelerinizin yönetimi tamamiyle sizdedir. Fakat sitelerinizin barındığı sunucu yönetimi firmadadır. Burada sunucu yönetmeyi bilmeyenler için bir hizmet denebilir.
Fakat direk Sunucu hizmetlerinde ise hem sunucu hem sitelerinizin yönetimi müşteride olur.