Merhaba arkadaşlar 70k söz hesabım var, tamamen organik olarak büyüttüm yaklaşık 4bin liralık bir yatırım ile. Fakat merak ettiğim bir konu var, ortalama beğenilerim 3-10k arası aylık 900k erişim, 4m gösterim oluyor ama hiçbir gönderim keşfete düşmedi henüz. Keşfete düşmek için nasıl bir yol izleyebilirim? (Gönderilerim keşfete düşecek seviyede ve hepsi kendi tasarımlarım. Ayrıca çoğu gönderime sponsorlu reklam basıyorum böylece takipçi akışım çok daha hızlı oluyor ama en fazla 1k görüntülenme geliyor keşfetten.)
Konu etiketleri falan kullanıyordum gayette etkili oluyordu fakat sık sık kullanmanın hesap için zararlı olduğunu okudum biryerde o günden beri nadir kullanırım etiket. (Kullandığım zamanlar 45binlik görüntülenmenin 15-20bini etiketten geliyor.)
Merhaba hocam,
Öncelikle şunu söylemek istiyorum sık sık hashtag kullanımı sayfanıza zarar vermez sayfanıza zarar verecek olan sık sık aynı hashtagleri kullanmak ve hashtag miktarının yoğunluğudur.
Keşfete düşme konusunda ise takipçilerini iyi analiz etmeli nerelere daha çok ilgi gösteriyor bakmalısın. İnstagramın seni keşfete düşürmesi için öncelikle senin takipçilerinin paylaştığın posta ilk bi saatte güzel reaksiyon göstermesi gerekmektedir. Ayrıca günlük paylaşım sayın nedir söylememişsin ama eğer günlük 1 max 2 paylaşım yapmalısın. Çünkü her paylaştığın post bir öncekinin etkileşimini engellemektedir nedeni ise algoritmanın en yeni postu göstermeye eğilimli olmasıdır.Şimdilik verebileceğim bilgi bu kadar daha fazla bilgi vermem için daha fazla veri vermen gerekiyor. Umarım yararlı olmuşturum