digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kürk vahşettir. Tıpkı büfteğin vahşet olduğu gibi. Hatta çocuk p@rnosu ile tüm dünya mücadele ederken her gün televizyonlarda yöresel restoranlarda kuzu çevirme programları yayınlanıyor. Hala annesinden süt emen bebek sayılan kuzuları kesip, ateşte kızartıp yiyen adamlar sofradan afiyet olsun diyerek kalkıyorlar. Mangalda çevrilen yavru insan yavrusu olmadığı sürece kimse buna vahşet gözü ile bakmıyor. Bu forumda gerçek kürk alan olduğunu pek sanmıyorum. Ama kaz tüyü mont çılgınlığı hala devam ediyor. Yani maalesef insan dünyadaki en zalim, en vahşi yaratık. Ve maalesef bir birimize daha az vahşi olmayı öneriyoruz. Çünkü kürk giymeyen adam anne karnındaki koyunu kurtarıyor ama öğle yemeğinde yediği yavuk şiş aslında bir tavuğun baldırından yapılıyor.

Yemek için öldürmek tamam ise kürk için öldürmek de tamam.
Hiç Rusya'ya Novosibirsk'e gittin mi? Kuzey ülkelerinde yaşadın mı? Orada kürk kabanın yemekten farkı yok. Parası olan kürk giyiyor çünkü hala hiç bir sentetik kıyafet, soğuk iklimde iyi bir kürk kadar insanı sıcak tutumuyor.
Yani Rusya'da kürk, Türkiye'de yemek...
Bir hayvanı öldürmek her türlü vahşettir.
Sana bir kuzu vereyim, gelecek kurban bayramına kadar biberonla besle, her gün bahçeye çıkar oyna.
Sonra kurban bayramında kes kesebiliyorsan.
Yani tüm hayvanlar canlıdır, karakterleri, hisleri vardır.
Vejeteryan değilim maalesef. Ama et yemeyi sevdiğim için vicdan azabı çektiğim doğrudur.
Ve hayattaki en büyük günahımın zina etmek, içki içmek falan değil, et yemek olduğuna inanıyorum.
"Ve hayattaki en büyük günahımın zina etmek, içki içmek falan değil, et yemek olduğuna inanıyorum."
Hocam et yemek; zina etmek ve içki içmek gibi günah saymak yanlıştır. Konuyu biraz açmamız gerekli.
Kurban kesmek dinimizde haktır fakat belli bir yaşa girmiş ve sadece Allah için kesilen kurban eti haktır.
Hamile kurban kesilmez zaten.
Kaldi ki Anne karnındaki yavruyu çıkartıp kürkünü almak yada yemek canilikten başka bir şey değildir ve günahtır.