6) Evet iş konusunda çok haklısınız, akşam bir engelli kardeşimle görüştüm 26 yaşında engelli durumu var ve iş bulamıyor.. Buna çözüm öneriniz varmıdır? Ne yapabiliriz nasıl hareket edebiliriz..?
@selcuksofta;
Buna çözüm önerim elbet yok, olsa da boşa kürek olur. Ben işkur ile dahi görüştüm. Öncelikle asgari ücretin üstünde iş bulmak imkansıza yakın. Hatta onu bile vermek istemiyorlar. Bir de sözde engellisin en çok işi senden bekliyorlar. En çok ta mağazalar arka plana depo düzenlemeye almaya çalışıyor. Kardeşim adam engelli nasıl koli taşısın. Bir arkadaşım için isim yazmayayım zaten 3 tane haber ajansı var onların 3 ünede mail attık, dedik ki arkadaşlar mümkünse ücretsiz ya da çok cüzi ücrerle atıyorum aylık 100-200 TL ücretle ajans aboneliği verin. Web sitesinde sizin haberlerinizi yayınlasın. Çünkü çalarak haber üretemiyor. Zaten yasal da değil. Yasal olsun istedik. Ama 3 üde hiç bir şekilde maile dönmedi. Yani bu ülkede engelliye değer sıfır arkadaşlar. Engelli sağlık raporu size geri dönüşü çok nadir 5,5 ay sürüyor, genelde 7-7,5 ay. Avcılardan 1 ağustos tarihli hastane raporu, emniyet aksaraydaki vergi dairesine 17 ekimde gelmiş, 2,5 ay da. Buradan da Ankaraya gitti, hala rapor 2020 olmadı gelmedi beklemeye devam

) ben buraya yazsam gerçekten hem kimse okumaz, hem işte bu da bir anlamda boşa kürek. Sizin girdiğiniz yol çok zor, Allah size yardımcı olsun. Tekrar tüm bireyler adına tebrik ederim. Konuyu dağıttı belki ama. Özet : Düşünün işi bırakın, iş bulmayı bırakın. Bu 3 tane haber ajansından hiç biri bedavayıda geçtim aylık 100-200 TL'ye abonelik bile vermedi. Abonelik ne ki? Zaten var olan haberi bot ile aktarıyorsunuz. Yani o ajanslar için bu vereceği aboneliğin onlar için maliyeti sıfır lira. Ceplerinden para bile çıkmayacak. Bunu yapsalar bir engelli kardeşimize de bir anlamda işyeri desteği vermiş olacaklar. Hatta şunu da yazdık. Gerçekten bu sayede abonelik ile kazanç olursa seneye normal ücret ne ise onu ödeyerek aboneliğe devam ederiz. Yani bu sadece 1 yıllığına denemek için istendi. Bu yazı bahanesi ile 3 haber ajansını da şahsım adına en yüksek duygularımla kınıyorum. Ben bu ajansları tanırım yardımcı olurum diyen arkadaşımız olura da. Ajansa atılmış maili gösterebilirim. Herkese mutlu yıllar.