fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu da demek oluyor ki ilk etapta 12.393.329 adet otomobilin yerli olarak kullanıldığını varsayarsak,

burada ne anlatmaya çalıştın?

togg 1 yılda 175 bin tl otomobil üreteceğiz diyor. günde 400 otomobil demek.12 milyon otomobili kaç sene de üreteceksin

neyse o kadar yazdın çizdin madem bende kısaca yazayım
200 bin tl lik 1.6 lt motorlu bir sıfır otomobil vergi ötv toplamı yaklaşık 90 bin tldir devlete kalır 400 bin 1 milyon tl lik otomobilleri saymadım bile c segment ortalama fiyatlar bu seviyelerde.

bu yerli otomobil sıfır vergi ve ötv ile satılınca

devletin vergi kaybı ilk sene 15.750.000.000 tl eder en az

satılan 175 bin otomobil benzinli olsaydı yılda 15 depo doldursaydı 50 ltx7tl= 350 tl depo dolar x15 depo yıl=5250 tl yıl yakıt maliyeti bu ne demek yılda araç başı 3150 tl vergi kaybı çarp bunu 175 bin ile
175.000 x 3150 tl=551.250.000 tl (en az) sen ona net 1 milyar tl olarak düşün malum hizmet arabaları kullanacak en çok yakıtı onlar tüketiyor

en az 17 milyar tl vergi açığı doğuyor bu açığı nasıl kapatacaksın
TOGG ile yetinileceğini zannettiğinden sanırım TOGG un üreteceği araç sayısına takılı kaldın

Şuan sermayem var ben de bu işe kendi markamla girmek istiyorum diyen bir Türk yatırımcı gitse ona da bu teknoloji verilir. Adamın derdi arabayı TOGG üretsin değil, TÜRK üretsin.

Gelelim işin vergi algı kısmına, ülkeyi nelerden kurtarıyorsun? vergisini kim takar ?
Petrol için harcanan emek, para, ve en önemlisi de, o petrolü sana koz olarak kullanmaya hazır ülkelerin alayını artık sallamaz hale geliyorsun. Bundan büyük bir nimet mi var? Yazılacak çok şey var ama şuan benim buna cidden zamanım yok işin maddi kısmı bi yana başka alanlarda da çok kazançlı bir yatırım anlayana.