Selamlar,
3 yıl önce kavgalı ayrıldığım firma bana yanlışlıkla para göndermiş. Sonrasında mesajlar atmışlar, bu başkasının maaşı da şu da bu da. Kendilerini hiç sevmem, ne yapayım dersiniz? Dayak yemem de hukuki olayı nasıl işler? Eski olaylar aklıma geliyor ve açıkcası hiiiç iade edesim yok.
Yorumlarınızı bekliyorum, lütfen doğru bilgilendirin beni.
Düzenleme: 700 tl civarı parama yatmışlardı zamanında. 1300 tl gönderildi bugün.
Evet 3 yıldır herhangi bir bağım yok. Önünden geçmedim.
Sebepsiz zenginleşme adı veriliyor. Alırlar uğraşırlarsa.
Yasal olarak da iade gerekli. Sebepsiz zenginleşme hukuken suçtur ve dava edilirseniz faiziyle ödemeniz gerekir. Farklı sonuçlar doğurur mu bilmiyorum
"TBK m. 77-82 arasında düzenlenen sebepsiz zenginleşme sözleşmeler ve haksız fiiller dışında üçüncü bir borç kaynağıdır. Haklı bir sebep olmaksızın, bir başkasının malvarlığından veya emeğinden zenginleşen, bu zenginleşmeyi geri vermekle yükümlüdür."
Bağı olmayan birisi yollasa dedikleriniz doğru olabilir ama bana ödemeleri gereken miktar vardı. Bunu da baskılarım sonucu firma yeni yatırdı, şimdide böyle yanlış gönderdik bahanesiyle geri almaya çalışıyorlar dese mahkemede kazanabilir. Tabi bu söylediklerimi kesinlikle savunmuyorum ve haksız kazançsa iade edilmesi en doğru olanı. Çalıştığınız firma hakkınızı gasp ettiyse, bu konuyu konuşup değerlendirebilirsiniz ama aksi bir durumda iade etmeniz gerekir.