dzzalfa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kötü diyebileceğimiz bir durumda demedim hocam düşündüğümüz gibi değil sadece. Neden geri gelmediklerini bilemeyiz herkesin hayalleri amaçları farklıdır. Eğer Devrim otomobili çıktığında sahip çıkmış ilerletmiş olsaydık şuan prototipi gösterilen aracı max 100k gibi fiyatlara alabilme şansımız olabilirdi. Projeyi desteklemezsek biz uygun fiyatlarda alamasak bile ileride çocuklarımızın alma ihtimalini de yok etmiş oluruz. Düşünceme saygı duyduğunuz içinde teşekkür ederim İyi günler dilerim
Hocam keşke dediğiniz gibi olsaydı. Geçmişte yaşamanın hiç birimize faydası yok. Eğer geçmişe dönersek emin olun zararlı alanlar yararlı alanlardan daha fazla. Yani en basit şunu düşünün savaşta yenilmiş bir ülkenin yanındayız ve yenilmemişiz lakin o bitik ülke şuan nerelerde biz nerelerdeyiz. Lakin diyorum keşke öyle dediğiniz gibi olsaydı. Şuan daha farklı şeyler yaşıyor olabilirdik ama malesef öyle değil.

egepen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
vergisiz, ötvsiz araba mı olucak firmalar buna musade mı edıcek? guldurmeyın.Senın hesapladıgın kargo, ulasım, vs fırma karsılıyor.Bızım ulkemıze boylede Gürcistan daha mı uzak, orada arabalar ucuz .Nerede yasıyorsunuz anlamıyorumkı. Arabaları bu hale getıren devlet ötv+kdv bedellerınden dolayı bu sekılde oluyor. Kaldıkı devlet yerli arabada bunları kaldıramaz. Kaldırırsa dıger fırmalarada kaldırmak zorunda. Kapitalizm diye birşey var hocam. Senin hesapladıgın gıbı degıl, firmalar dünyayı yönetir ve çevirir. Hep diyorum sen kira öder gibi Toki Konutlarının hiç istanbulda en lüks semtlerde veya ankarada en lüks yerlerde oldugunu gordun mu? Boş araziler, gecekondu bolgelerı vs, yapamazsın hocam kapitalizm var, sistem var, rölanti'de gitmek zorundasın, ne uzayacaksın, nede kısalıcaksın. Yerli araba cıktıktan sonra umarım tum devlet erkanı yerli arac kullanır ,tum makam arabaları yerli araclardan olusur, mılletın bırakın almaya, bakamadıgı 5.2 dizel long araclara bu kadar para odemeyız dımi
Dediklerinize genel anlamda katılıyorum. lakin vergi sistemini tamamen bilmeniz gerekmekte. Örneğin yurt dışından geldiği için vergi binen bir araçla yurt içinde üretilen bir aracın vergi yükünün bir olmaayacağını bilmeniz gerek.
1999 Depremine gidin ÖTV denen saçma verginin nereden ve nasıl çıktığını. Kimlerin bu ÖTV'yi ne süreyle istediğini. Halkın buna neden onay verdiğini öğrenirsek daha anlaşılır olur. Son haberlerde çok fazla sipariş verildiğini duydum. Dediğiniz gibi devlet kurumları bu tarafa yönelecek gibi görünüyor. Bir de hatırlatayım ki ben VERGİSİZ bir araç olsun demedim