adasali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
keşke bu kadar hesap yapacağına o 1700 dolar kazanan arkadasının ne kadar kira odedıgını domatesı kac paraya aldıgını da sorsaydın
Bir arkadaş altta yorumlarda bu konuda bir şeyler söylemiş bakabilirsiniz.

ruzgarozis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Amerikada asgari ücretle calisan hiçbirsey yemeden içmeden 12 ayda bir chevrolet veya hummer alıyor yerli ve milli araçları.

Aynı sey avrupa araçları içinde gecerlidir.

Bizde yemeden içmeden 12 ayda alabiliyorsak bu aracı o zaman yerli ve milli derim . Onun dısında . Yerli ve milli değildir. Vesselam. Yani yerli ve milli olabilmesi icin
2300 *12 ay =27.000 TL

Ben şahsen 15 ayda olsa kabul ederim 24 ayda .

Ama 120 ay çalısip alabileceğim yerli ve milli araç olmaz diyorum . Ve yerli olmadığını iddaa ediyorum .. herkesin fikrine saygı duyarim.
Söylediklerimiz tamamen aynı mantık kabul ediyorum Örnekler farklı sadece.

Seolik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bugun çıkmış olsa yerli araç suv modelin fiyatı ortalama 400k , sedan modelin fiyatı 300k olur. daha altına vermezler. muadil araçlardan uygun olacak diyorlar. suv aracın bence muadili volvo falan. sedan araç da audi mercedes bmw sınıfında bir araç. Merso audi falan ortalama sıfır arabaları 400k-500k civarında. 1 milyon lira üzeri fiyatlı olan modelleride çok ben en düşük modelleri varsaydım bu arada. bu yerli araçları yine zengin alabilir. orta sınıf alamaz. yani bi egea veya ne bileyim megane fiyatına falan vermezler.
Hocam siz dediğim gibi ben minimum olarak düşündüm bu dediğiniz fiyatları inan hayal bile edemiyorum olursa çok sıkıntı.

Cooper34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fiyat konusunda haklısın ama marka pr'si açısından böyle bir araç bence iyi bir tercih. Gidip de Clio, Duster gibi düşük maliyetli araç yapıp bunu markanın ilk aracı olarak tanıtıp 80-90 bin liraya satacaklarını varsayınca arabanın global tanıtılabilir bir yanı olmuyor.

Benim bu projede en güvendiğim isim ceo görevini üstlenen Gürcan Karakaş. Youtube'daki konuşmalarını dinlersen neden 50 bin liralık araç yapılmadığını daha iyi anlarsın.
Ben projeye ve araca bir şey söylemiyorum aslında beğendiğim hele ki togg yönetimini başarılı buluyorum.

Alperen5034 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aha adam domatesi kriayı söyledi arkadasım amerıkada can kurtaran olarak calıstı bu yaz tatilinde. 3 ay çalıştı orda evde kaldı 2 kez gezmek için baska eyaletlere gitti. geldiğinde 10 bin lira parası vardı +iphone telefon almıştı son model. sanırım arkadasım domates yemiyo. yav arkadas bi bırakın artık orda bu pahalı şu pahalı demeyi mercedes türklerin diyen dayı gibisiniz. adamlar refah içinde yaşıyo sunu kabullenin dünyanın en ıyı ulkesı degiliz bunuda anlayın. şimdi 3 5 tane cins gelip beni eleştirecek olumsuz şekilde ama maalesef ki post sahibi arkadas sonuna kadar haklı. yurt dısından gelen arabanın fiyatıyla bızım kendımıze ait olan arabanın fiyatı nasıl karsılastırılır hala anlamış değilim. arada gümrük nakliye bir sürü kalem var ama anlayanlar nerdeee
Hocam zaten olayı anlıyorsunuz cevap vermek yerine sizin yorumu alıntıladım ki baştaki arkadaş okuyabilsin

Blacksheep adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk olarak yerli araba diyoruz ancak üretim aşamasında ilk basamaklarda maksimum 51% gibi bir ortalamada yerlilik oranına sahip. Pil gibi önemli materyalleri yurtdışından dolar bazında almak zorunluluğu mevcut ikincisi ise Yerli araba diye ortaya çıkan model Luxury sınıfına dahil yani asgari ücretle çalışan yada orta sınıf rahatça alabilsin diye üretilmiyor. Daha çok parası olan alsın ve dünya arenasında ileriki aşamalarda yerli üretim avantajı ile dolar kuru üzerinden ihracat aşamasında kar edilmek üzere oluşturulmuş bir proje. Kimsenin seni yada beni halkı düşündüğü yok yani.Ben en azından B sınıfı bir elektrikli model daha beklerdim bu olmalıydı ki en azından halka ulaşabilsin araba ama şu şartlarda pek mümkün görünmüyor.
Yerlilik konusunda takılmayın. Nasa'da çalışan Türk yazılımcılar var Şimdi Nasaya kendi içinde yerli değil diyebilir miyiz ? Yani aracı kimin yaptığı daha önemli aslında. Gönül ister ki her şey organik olsun.

Valx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kusura bakmayın ama bu arabaları 150k'dan bir kuruşaşağı vermezler daha doğrusu veremezler ülkende o kadar araba üreten firma var bu sefer onlar demez mi kardeşim haksız rekabet var diye bizede vergi indirimi yapacaksın o zaman kısaca hayal
Hocam olay doğru ama yanlış yerden bakıyorsunuz ? Neden mi ? Haksız rekabet derken 100 bin TL'lik aracın Türkiye'de 500 K olması hakkız bir rekabet değil mi ? Zaten haksız olan bir rekabet üzerinden işlem yapılması da cabası olur.

arenpi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yerli araba 300k dan aşağı verilemez. kurtarmaz yani. 1 milyon üretirlerse belki 250bine iner.
nedeni ise tabiki piller.
Hocam ben minium olarak aldım, gerisini siz düşünün.

dzzalfa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Amerika da öyle böyle diyenler kaç yıl amerika da yaşamış cidden merak ediyorum amerikada hiç bir şey düşündüğünüz gibi değil (örnek olarak gıda vs ucuz olsa da sağlık pahalı) bunu amerikada yaşayan türk youtuberların videolarından çok rahat bir şekilde görebilirsiniz (okan serbes, ege fitness örnek olarak bu adamlar kaç yıldır orada ama hiç birinde mustang göremedim) iyicene araştırmadan konuşuyoruz benim düşüncem de bu
Düşüncene sayı duyuyorum. Sana 1.sınıf mantığında bir şey söleyeceğim? Madem Amerika düşündüğümüz gibi değil ve kötü diyebileceğimiz durumda Bu izlediğin youtuberlar neden hayla Amerika'da ? Neden buraya gelmiyorlar ? Evet şahsen yaşamadım ama gittiğimi söleyebilirim ki gördüklerim çok başkaydı Burada insan muamelesi görmediğini sadece kabuğundan sıyrıldığında anlıyorsunuz. Size bir şey demiyorum ve saygı duyuyorum kendinizce sonuna kadar haklısınız.