Aynı şekilde benim oğlumda telefon bağımlısıyım doktor yetişkinler 21 gün çocuklar 3 günde bağımlılıkları bırakır dedi. 3 gün ne olursa olsun evde heekes cep telefonunu kaldırsın çocuğunuzun görmediği yerde kullanın farklı aktivitelere yöneltin bu süredd ve cizgi filmi ilerleyen zamanlarda sadece tv de izletin. 3 günün sonunda sizden telefon istemesinin olöayacaiını görürsünüz. Ben iahsen bunu başardım.
Oyuncak konusu agrasiflik ve içe kapanıklık konusunda herşey fazlaya kaçmanızdan oluyor. Eğer bir ağrasif haraket yaparsa hiç sinirlenmedim onunla tartışöadan yaptığının hata olduğunu söyleyip bir odaya kaldırın ve 2 gün vermeyin hiç bir oyuncağını.
2 gün sonra 1 tane otuncak verin ve bu tarz hareketleri keserse devamını alabileceğini söyleyin ve yeni oyuncağını alabilmek için eskisini size vermesi gerektiğini söyleyin. Eğer yine ağraaif bir hareket yaparsa elindeki oyuncağıda alın. Sakin bir şekilde hiz ikili polemiğe girmeden kaldırın yine cezaaı aynı yöntemle ilerleyin.
Unutmagın çocuğunuz sürekli aizi deneyecekler. Siz yapma bak oyuncağını kaldırırım demenize rağmen tine yapacaktır. Bunhn sebebi sizin ne yapacağınızı bilmek istemesi. Bir süre sonunda yaptığı hareketin karşılığında neyle karşılaşacağını öğrenecek. Ama bunu tüm aile olarak yapmanız gerekiyor. Herkes aynı fikirde ve harekette olacak.
Demek istediğim çocuğunuzun hayatını zehir edin değil çocuğunuzun sınırlarını belirlemeniz. Oyuncağını ceza olarak kaldırmış olabilirsiniz ama parka gidebilirsiniz yada resim yapabilirsiniz. Her olay kendini ilgilendiren bir cezadır.
Ve herşeyden önce kendinizede bakmalısınız. arkadaşını dövdü diye çocuğunu döven bir baba/anne
Yanlış oldugu gibi arkadaşını döven bir çocuğa akşaö evde kızıp sonra hiç birşey olmamış gibi davranan baba/anne arasında fark yoktur.
Unutmayın çocuğunuz 3 yaşında olabilir ama sizden daha zekidir. Hayatı öğrenmeye çalışıyor ve bunu deneme yoluyla yapıyor.
Size tavsiyem "çocuğunuza sınır koyma" adlı kitabı okumanız.
Biraz zorlu bir süreç ama göreceksiniz 1 hafta sonra evinize bir sihirli değnek değecek.
Aklınıza takılan birşey olursa yardımcı olurum.
Allah yardımcınız olsun. Böyle bir konu açmanız bile duyarlı bir baba olduğunuzun göstergesi.