Benim de 2 yaşında kızım var. Önceleri annesi yemek yedirirken açıyordu, başta herşey güzel ancak sonra bağımlı oluyorlar. Açmadığımızda sinirli olmaya ve normalde sergilemediği davranışlar sergilemeye başladı. Youtube çocuklar için uyuşturucu etkisi gösteriyor diyebilirim. Bunun farkına vardığımızda
bir karar aldık, uyguladık ve başarılı olduk. Telefon izlerken bir kaç dakika sonra interneti kestik ve "aaa babacım bak bitmiş", "aaa babacım bak kapanmış" diyerek 5-10 kere bunu tekrarladık. Başlarda karadenizde gemileri batmış gibi ağlıyordu ancak şuan aklına bile gelmiyor. Şimdi daha az yemek yiyor ama en azından çocuğum zombileşmiyor. Ayrıca youtube da ki içerikleri çoğu saçma ve aptalca. Yemek yedirme işini de kukla ve peluş oyuncakları konuşturarak hatta sofrada onun ilgisini çekecek şekilde sohbet ederek yapıyoruz.
Bence pedagogdan destek almak en doğrusu. Bu tip durumlar için disiplin ve akıllıca kurallar şart. 1 ay interneti kesin telefonu verin eline açılmadığını kendisi görsün, her sorduğunda da göz doktoru amca kapatmış gözlerimiz bozulacakmış gibi alternatif şeyler de söylerseniz başkalarında gördüğünde size karşı düşünceye girmez.
İnternette bir anne youtube izlerken uyuya kalan çocuğunun gözlerini kalemle siyaha boyamış ve uyandığında bak izledin gözlerin bozuldu demiş, çocuk bir daha eline almamış. Biraz gaddar ve çocuğun psikolojisini bozacak bir yöntem ama işe yaramış :P
Youtube'un yöneticisi bayan da geçen aylarda çocuklarına youtube izletmediğini ve izletilmesini tavsiye etmediğini tüm dünyaya açıkladı. Çocukla kaliteli vakit geçirince pırlanta gibi oluyorlar. Kaliteli vakit geçirildiğinde, yeteri kadar gezip koşturduklarında bir çok sorun ortadan kalkıyor.
Vazgeçiremezsin!
2 çocuğum var. Saniye bırakmazlar elektronik cihazları. İlk yıllarda çok tepki gösterirdim ama artık karışmıyorum. Çünkü aynı şeyi ben de yapıyorum.
Çağın gerekliliği mi desem, alışkanlık mı desem bilemedim ama durum budur maalesef. Üzerine düşme.
Sana kesinlikle katılmıyorum hocam ve seni tenzih ediyorum. Bu dediğin kolaya kaçıp sorumluluklardan kurtulmak. O zaman yarın bir gün çocuğun sigara veya alkole başladığında da biz de aynı şeyi yapıyoruz alışkanlık çağın gerekliliği mi diyeceksin? Çocuk konusu üzerine kesinlikle düşülmesi gerekilen bir konu.