Hocam 1 Milyon TL'lik araçların asıl fiyatı malesef 320 Bin TL. Arabanın asıl fiyatından çok vergi ödüyoruz malesef. Şuan ki kur durumunu hiç söylemek istemiyorum o çok ayrı bir etken. Yerli araç denilince akla uygun fiyat gelir aklımıza benim bildiğim. Yerli Araçlar'dan ÖTV alınmayacağını söylediler. Ötv'siz bu kadar yüksek fiyat anlam veremedim. %100 Yerli denilen bir araç için bence çok yüksek rakamlar biçilmiş. 1 Milyon TL'lik araçla yerli arabayı karşılaştırmak hiç doğru olmaz. İthal ve Yerli araçlardan hiç vergi almayın bakalım yerli mi çok satılacak yoksa ithal mi? Ben yerli arabayı sonuna kadar savunuyorum ama bu söylenen fiyatları kesinlikle savunmuyorum. Avrupa'da insanlar lüks sıfır araçlara 40 50 bin euro verip biniyorlar.
Hocam yanlış bir algıyı düzeltmek isterim. Tesla Model X 2017 yılında ABD satış fiyatı 175 bin euro.
Çok hayallere kapılmamak lazım 100 bin TL gibi. Çok üst segment bir araç olduğundan dolayı diyorum. Bu araç yerli olmasa zaten Türkiye satış fiyatı 1m tl yi rahat geçer.
O şekil lüks aracın fiyatının tekrar olarak söylüyorum en iyimser haliyle 300 bin TL olacaktır.
Umarım orta halli insanlar içinde ileride araç çıkarırlar. Zaten halka satışı 3-4 yılı sürer. O zamana kadar da kim öle kim kala.
Umarım herkes dilediği arabaya kavuşur