Çocuk ne görürse onu yapar. Şimdi 3 yaşında biri hayatında ki deneyimleri sadece neredeyse 1 yıllıktır ve son 1 yılda gördüğü şeyler bunlar.

Bir çok kişi çocuğun telefonla oynamasını zeki çocuk nasılda telefonla her şeyi biliyor diye düşünür. Aslında bu zekilik ile hiç bir alakası yok çünkü öğrenilmiş bir şey. Ben 9-10 yaşındayken telefonu gördüm o zaman işte telefondan anladım o zaman ben zeki değilim.

Öncelikli olarak tüm telefonları tuşlu telefon yapın mesela biz çocukken 1110 falan vardı yılan oynu oynardık sıkılırdık ama şuan ki telefonlarda sıkılmaz çünkü her şey var.
Büyükler olarak siz telefon kullanımını sadece ihtiyaç yani arama için olduğunu gösterin.
Ayrıca çocuğa farklı sosyal etkinlikler sunun eğer telefonla oynamaya devam ederse Okul çağında ilk arkadaşlık deneyimleri ve daha sonra ki tüm arkadaşlık deneyimlerinde sosyal açıdan zayıf başlayacak.

Telefon kötü bağımlılıktır. Özellikle çocuklarda çok daha kötü bir bağımlılıktır. Çünkü atalarımızın bir sözü vardır 7 sinde neyse 70 inde odur diye. Aslında bu söz her şeyi anlatıyor. kişilik, güven, sevgi neredeyse tüm her duygular ve bağlanmalar çocuklukta şekillenir.

Çözüm olarakta bir uzmana başvurmanız çok daha iyi olacaktır. Deneyimli babalar vardır fakat her çocuk aynı olmayacağı için deneyimli olarak uzman desteği almak daha doğru olacaktır.