karagul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam konuyu kapatmak istemişsiniz son mesajınızı alıntılayarak devam ettirmek amaçlı değil lakin son dönemde hükümete yakın kalemlerin en sık kullandığı argümanı sizde burada paylaşınca dayanamadım kusuruma bakmayın

Yukarıda yazılan yazılar doğrudur o dönemde karşı çıkanlar boğaz içi köprüsü yerine metro veya demiryolunun modernize yapılmasını istemişlerdir her iki yakada metronun daha iyi olacağını boğaz içi köprüsü ile trafik yükünün artacağını dile getirmişlerdir ama ilgili basındaki köşe yazarları yazmazlar neden işlerine gelmiyor zira sağcı siyasetin en sık yaptığı şeydir bütünü göstermez bir kısmı gösterir bilirki kendi kitlesinin araştrırma sorgulama konusunda geneli tembel olduğu için yazılanı doğru kabul edecektir.

Yıl oldu 2020 3 tane köprümüz var trafik çözüldü mü hayır daha beter oldu köprü güzergahları beton yığını oldu mu evet neyi çözdü bu köprüler istanbula katkısı nedir. Nüfüs daha çok artmışmıdır evet plansız projesiz şehir yapılaşması olmuş mudur iki yakanın birleşmesinin getirisi hesaplanmadan yapılmıştır bu durum yapılma aşamasında bile köprünün arabalardan ziyade demir yoluna uygun yapılması istenmiştir. Daha çok araba ithal etmemiz araba yakıtı için petrol ithalatımızın artması mı çevre kirliliğinin artmasımı nedir yani vatandaşımıza katkısı nedir para vererek geçiyoruz bunun adı hizmetmidir. Bunun adı hizmet ise eğer yurt dışındaki bir şirket ferrari hizmeti sunuyor paran var ise alabiliyorsun ne kadar güzel bir hizmet değil mi. Saçma bir örnek dediğinizi tahmin ediyorum köprülerin marmarayın vs betona dayalı yapılanların para karşılığı hizmet verip. Buna icraat demekte aynı durumdur
Estagfirullah hocam, oncelikle nezaket cercevesinde ki yazi butunlugunuz icin tesekkur ederim. Siyasi konularda konusmaktan daha doğrusu politik konusmalardan nefret eden birisiyim.

Ancak benim konu icerisinde belirtmiş oldugum soylemler aslinda bugune kadar bir cok kez devletin tum yetkileri ellerinde olmasina rağmen hic bir sekilde dunya standartlarina çıkaramamis olan zihniyetin bugun kalkip yapilan islerden rahatsiz olup yok şu yapilirsa bu sorun olur yok bu yapilirsa şöyle olur demekten ve ulkenin yararina birlik beraberligine katki saglamakta aciz kalmasidir. Ancak muslumanlarin yasam alanlarini kisitlamak ve zorlastirmak olan bu zihniyetler gecmis tarihte de takdir edersiniz ki ülkenin gelismesi noktasinda elle tutulur buyuk projeleri yoktur.

Buraya o kadar yazabilecegim sey var lakin daha fazla uzatmak istemiyorum, cunku burasi cozum yeri degil yada tartism platformu degil. Ilgi ve alakaniz icin tesekkur ederim.

Saygilarimla.