Evet nihayet muhasebeci efatura / earşive geçebileceğimi ve edefterin zorunlu olmadığını kabul etti. Galiba alo maliyeyle görüşmüş.
Mali mühre başvurdum.
Sonrasında
1. Gib üstünden mali mühürle efatura başvurusu kaç günde onaylanır?
2. Tüzel kişilerde var sanırım Gerçek kişilerde Gib başvuru sonrası ıslak imzalı belge kargolamamız gerekiyormu?
1,5 yıl oldu herhalde bende isteğe bağlı geçtim. Yıllık ciro 1,5milyon olmasına rağmen. Kağıt ve kargo işinden sıkıldığım için
Neyse başvuru sürecinde çok kısa sürede işlem yapıldı fakat bu günlerde yaptıysanız e-arşiv zorunluluk nedeniyle aşırı bir yoğunluk olduğunu düşünüyorum. Biraz sürebilir.
Gib kendisinde e-arşiv hizmeti başladı mı? Benim zamanımda e-fatura vardı zaten.
Teb e-fatura kullandım uzun süre fiyatları çok makuldu ve panelleri çok güzel. ( digital planet sağlıyordu herhalde )
Sonrasında muhasebe yazılımımızla entegre diye değiştirdik. Kapatıp yenisine geçmesi bile ortalama 1-2 saat sürmedi.
E-defter konusunda bende geçmeyi düşündüm ( her yıl notere ödenen tutardan dolayı fakat çok avantajlı olmayınca durdum ). E-defter konusunda muhasebecilerde tam sistemlerini oturtamadı hala çoğu konuya uzak
Takıldığınız konu olursa yazabilirsiniz.