konuyu başka bir örnek ile açıklayın. (arsa - rant denklemi)
yıl 2010 idi istanbul dünya başkenti oldu..
yıl 2005 bir sabah radyoda dönem valisi Muammer Güler'in "biz 2010 istanbul dünya başkenti olması için aday olmayı planlıyoruz" beyanını duyup "laaan bu harika! neden olmasın?" diye düşünüp o geceden başlayıp her gece İstanbul Nişantaşı karakolun karşısındaki Rüştü Uzel tekstil meslek lisesinin caddedeki 50 metrelik ön cephe duvarının tamamına ve Nişantaşının bilimum kirli duvarlarına kargacık burgacık grafitimsicik absürt resimler yapıp "2010 İstanbul Dünya Başkenti" diye koca koca yazılar yazıp donattım.. (gece 11'den sonra sabah 5'e-6'ya) (yoldan gelen geçen kim varsa parasını cebimden verip aldığım su bazlı renkli boyaları ve fırçayı uzattım herkesi dahil ettim.. çöpçüde katıldı, güzel sanatlar hocasi da, gençlerde çocuklarda, sosyete de cemil ipekçi de.. bir sürü insan.. hatta istanbul emniyet amiri bile gelmiş teftiş etmiş "seni seviyorum" , çiçek böcekten başka tek bir zararlı yazı resim vs görmeyince yaklaşık 3 yıl kaldı öyle..

demem o ki bir projenin ortaya çıkıp kesinleşmesinden uzun yıllar önce duyan duyacağını duyar, eylemini yapar..