white35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ülkenin gelişimine dur demek arapların arazisine havuz yapılmasına karşı çıkmak mıdır yoksa sürekli yapılan hayali arabalar, hayali uçaklar ve denizaltı lar için ödenek ayrılmasına karşı çıkmak mı? Yoksa tank fabrikasının satılmasına karşı çıkmak mıdır? Bence siz vatan sevginizi masaya yatırın. Vatan sevgisi otobanı onu bunu desteklemek değil katma değerli şeyleri desteklemektir.

Bunlarla uğraşılması yerine fabrika kurulsa daha iyi değil mi diyen birini vatan haini ilan etmek bana göre en büyük vatan hainliğidir.

Gerçi bu vatan haini yaftası ne zaman çıktı, ne zaman ele ayağa düştü hepimizce malum.

İstihdam yaratacak gerçekçi projeler olsun bak nasıl herkes ayakta alkışlıyor?

Son sorum sence bu yerli otomobil prototipi yerine tüm yeni binalara güneş enerjisi zorunlu olsa ve yerli güneş paneli üretim fabrikası kurulsa yerli paneller de vergi teşviği gelse kim karşı çıkar?

Bu tartışma uzayıp gidecektir ve burda ne sizin zamanınızı çalmak isterim nede kendi zamanımın israf olmasını isterim, o açıdan son cümle olarak aşağıdakileri sıralamak istiyorum.

Onun yerine şunu yapsak veya bunu yapsak diyen bir çok ülkemizin güzel insanlar oldu, bazı örnekler... Bunun gibi bir çok farklı projeler'de örnek var.

mimarlar odası: “boğaziçi köprüsü, türkiye ve istanbul’un başına gelen en büyük felâkettir.” “çevre yolu ve asma köprü fantastik ve politik tasavvurlardır.”

çetin altan: “unutmamak gerekir ki yarının türkiyesi politikacı palavralarından çok bu belgelerin [mimarlar odası belgelerinin] ışığı altında kurulacaktır.”

ali gevgilili (yazar): “köprü müthiş kazık bir yatırım olacak.”prof. dr. besim üstünel (milletvekili): “köprü, akıl ve hesap işi değildir.”

talât halman (yazar): “hükümet, köprüyü yapacağız... yapacağız işte... yapacağız da yapacağız diye inat edip duruyor.”

demirtaş ceyhun (yazar): “köprü, her geçen gün toplum bünyesinde korkunç tahribat açacağı bilimsel olarak tesbit edilmiş bulunan projedir.”

ilhan selçuk (yazar): “bu köprüyle ne biz övünebiliriz, ne çocuklarımız...” “boğazın iki yakasında evleri olan zenginlere tüketim malları taşıyan kamyonlara yol açmak için çâre: boğaz köprüsü.”

prof. dr. gülten kazgan: “köprü yapacağımıza birkaç araba vapuru daha inşa edelim. üretgen olmayan yatırımlar türk ekonomisi için büyük bir sarsıntı teşkil edecektir.”

metin cizreli (milletvekili): “boğaziçi köprüsü lüks ve gösteriş yatırımıdır.”

nadir nadi (gazeteci): “bu köprü sağcıların köprüsüdür.” “boğaziçi köprüsü kel başa şimşir tarak.”

hasan pulur (yazar): “hökümet estanbole asma korpi yapıyor... n’olacak yani? yapıyor işte! va mı itirazınız?”

dr. selâmi sözer: “köprü, çok hatalı ve tehlikeli bir tutum ve dünya sanatseverlerine saygısızlık.”

şiar yalçın: “boğaz köprüsü’nden utanç duyuyoruz.”

türkiye işçi partisi beşiktaş ilçesi: “insanca yaşamak istiyoruz. köprüye hayır diyoruz.”