LordHaseky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam üslubunuzu, tavrınizi, anlayışınızı çok beğendim. "Size taş atana siz gül atın." diyen hazreti peygamberin ahlakını kendinize ornek almışsınız ama maalesef sizin gibi değerli insanlar azınlıkta..
Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) tebliğin özellikle ilk 11 yılında, yani Mekkede'de tebliğ yaparken, inanılmaz zorluklara katlandı. Taif halkına tebliğ için yanında Hz. Zeyd (r.a) ile giderken, Taif çıkışında, çocukların taşlı saldırısına uğradı. Ama onlara asla beddua etmedi. Belki o şehrin helak olması adına, Allah'a dua etse, Allah onun duasını kabul ederdi. Ama o şehirdeki sadece bir insan belki ileride Müslüman olabilir diye böyle bir bedduada bulunmadı.

Size taş atana siz gül atın sözü, bildiğim kadarı ile bir hadis değil. Hadis olsa da olmasa da, Hz.Muhammed s.a.v'in düşüncesini elbette yansıtıyor. Fakat şu noktayı da vurgulamak istiyorum:

Birisi, Müslümanlara fiziki anlamda saldırırsa, örneğin Çin'in Doğu Türkistanlı Müslüman kardeşlerimize yaptığı fiziki saldırılarda, onlara gül atmayacağız. Bu şekilde Müslümanlara saldıranlara, bizim de saldırma ruhsatımız vardır. Hatta yapmamız gerekir. Fakat günümüzde, Müslümanların bir çatı altında birleşmediğini görüyoruz.

Hatta, Müslümanların duygularını sömürerek; çeşitli terör örgütleri kurulmuştur. Başta Amerika ve İngiltere'nin yönettiği bu terör örgütleri, bırakın Müslümanlar'a yardım etmeyi; gidip Cuma namazları bombalamış, hiçbir maksadı olmayan intihar saldırıları düzenlemiş. Ve İslamın = terörizm olduğu imajını göstertmeye çalışmışlardır. Kısmen de başarılı olmuşlardır ne yazık ki. Bu bağlamda, biz Müslümanların, günümüzdeki terör örgütlerine karşı bilinçli olması şarttır.

Günümüzde bir Müslüman devletin olmayışı (halkı Müslüman çok sayıda ülke var. Yönetimsel anlamda söylüyorum), Müslümanlara eziyet çektirenlere karşı savaşamayacağımızı göstermez. Biz savaşımızı; namaz kılarken dua ederek, zekatımızı zor durumda olan Müslümanlara vererek vermeliyiz. Olur da bir gün Osmanlı gibi bir İslam devleti kurulursa, orada seve seve Müslümanlar için çarpışırız. Zalimlerin zulümlerini engelleriz. Ve inşallah da şehit oluruz.