Laniakea adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kanıtlarsan bırakacağım bu işi. İslamda kadın 17 yaşında, erkek 18 yaşında evlenebilir diye nerede yazıyor? Ayet veya hadis ne varsa yaz kanıtını bekliyorum. Bu bilgi doğru diyen varsa diğer üyeler de yazabilir.
islamda yazmıyor ama bugün islamın temsilcileri öyle fetva veriyor. devlet destekli olanları. Mısırdakiler ise 8 yaşında kızla evlenebilirsin diyor.

mfa95 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Laniakea; bu yaptığın terbiyesizliğin de ötesinde.

Ben İslam'da böyledir demedim bunu demediğimi de tekrar ettim. Yineliyorum "Son İslam hukuku yasalarına göre" böyle belirlenmiştir dedim.

Evlilik denen şeyin yaşla bir alakası yok. Yasal olarak şuanda bile 18 yaş evlilik için Uygun. Ama 18 yaşında evlenenlere bile çocuk gelin demiyorlar mi? TV lerde bunlari konuşuyorlar. Yasaya muhalefet değil mi bu? Devlet 18 yaşında evlenebilir diyor ama TV de nette her yerde en az 30 olmalı propagandası yok mu?

Evlilik, biyolojik ve psikolojik gelişimle ilgilidir. Ergenlik değil rüşt çağı diyoruz buna. Kuran'da hadislerde nerede geçiyor şu yaşta evlenin diye? Evlilik çağı/rüşt çağı olarak geçiyor. Bu da bölgesel olarak, dönemsel olarak, kültürel olarak, kişisel olarak vb bir çok koşula bağlı şekilde değişiyor. Bir kişinin 18 yaşında evlenebilir 17 yaşında evlenemez olduğunun bilimsel delili nedir? Herkes aynı oradan gelişmez.

İslam hukuku kitaplarında da bölgesel, dönemsel vb olarak değişik yaşlar verilmiştir. Bunlar da rüşt çağına girmenin asgari belirtilerine göre ölçülür. O kadar basit değil işte. Bunun dışında kişinin rızası, Veli'nin rızası, hakimin onayı vb çok şart var. Tabi İslam yasaları kaldırıldığı için bilmemeniz normal ama araştırma eğilimi de görmüyorum sizde.

Soylediklerim doğru anlaşılmıştır inşallah. Öyle bir iki kelimelik bir konu değil, sırf bu konuda ciltlerce kitaplar yazıldı diyorum. Kafasına göre hüküm veren ben değilim aile hukuku kararnamesini ve mecelleyi okuyun

Hocam yanlış anlaşılmış söylediğim. İslam'da böyle bir yaş kıstası yok, şartlar ve rüşt çağı var. "Son İslam hukuku yasalarına göre böyledir" dedim.

Muta nikahı, nikah değildir haramdır, yasaktır. İslam'da böyle bir şey katiyyen yoktur. Şia yapıyor bunu ama şia konusuna girmenizi hiç tavsiye etmem içinden çıkamazsınız bambaşka bir dünya. İslam adına ne biliyorsanız unutmanız, bu zamana kadar yazılan bütün İslami eserleri kenara itmeniz gerekir. Şia bambaşka bir dünya...

İslam devletleri dediğimiz her yer sömürgeden ibaret değil mi? Hepsinin başında Amerika Rusya hayranı diktatörler yok mu? Ehil müslüman halkın olduğu ülkeler bile bu baskının altında. Türkiye'de hilafet kaldırılınca bütün dünya müslümanları paramparça oldu.

Hilafetten başka çözümü olmaz bu durumun. Karar merci olmazsa herkes kafasına göre bir şeyler uydurur. Halifeye biat etmek de bütün mezheplerde, kuran ve sünnete göre farzdır. Müslümanlar tek çatı altında toplanır son 100 yıla kadar kesintisiz hep böyle gelmiştir. Sonrası malum..

dediklerin doğru ama bugün türkiyedeki diyanet devletin elinde olduğu için senin dediğin gibi fetva vermiyor. diyorki 18 yaş diyor. hatta resmi nikahı olmayanların dini nikahını bile kıymıyor çoğu diyanet görevlisi. hal böyleykendiyelimki hilafet geldi. sapık birisi halife oldu ya da birisinin güdümüne girdi yanlış fetva verirse ne olacak? halifeye bel bağlamak yerine herkes senin gibi bu işin doğrusunu bilse de öyle yaşasa daha iyi olmaz mı?

Alıntı
İslam devletleri dediğimiz her yer sömürgeden ibaret değil mi? Hepsinin başında Amerika Rusya hayranı diktatörler yok mu? Ehil müslüman halkın olduğu ülkeler bile bu baskının altında.
bu zaten senin sözün. yarın tramp eline alsa bir haliifieyi şunu yapacan buun yapacan şu fetyayı vereceksin dese nice olur halimiz?

mfa95 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hilafet meselesi dinin bir emridir. Kur'an, sünnet ve bütün mezhep âlimlerine göre farzdır ki inkarı küfürdür denilmiştir. Bu benim düşüncem değil hüküm.
böyle demese nasıl hükmedece k milyonlara? bu hüküm saçmalık veren kimmiş merak ettim.