Aslında en başta onu düşünmüştüm ama arabayla gittiğim her yere taşımak gerekiyor ve hareket alanı tamamen kısıtlanıyor.
Yani konteyner+arsa parasına aldığım çekme karavan çok dar ve ölü yatırım gibi oluyor. Karta para yatırayım desem, evi peşimde gezdirmem lazım.
Çıkarsam bir yerde bıraksam, biri takıp götürür diye düşünmüyor değilim..

O yüzden bu seçenek biraz keyfi ama ilk planım konteynerdan sonra eğer şehirler arası bir iş seçersem B planım yine odur.
Ama maliyeti karşılığını veremeyeceği için şimdilik düşünmüyorum. Güneş enerjisi özellikle kışın beni çok yarı yolda bırakacak gibi.
konteyner karavandan daha ölü yatırımdır
arsana karavanı da koyabilirsin istediğinde çekersin
arsayı aldın imar yok iskan yok izin yok kaçak koydun mu konteyner tekerlekli bile olsa havadan çekilen veya sokakta gezen imar denetim araçları onu yapı olarak görüyor ve cezayı kilitliyor kaçmak yok yani
karavan adı üstünde karavan olduğu için cezası olmuyor.
yazın tatile mi gideceksin koy arabanın arkasına git tatile 220v girişleri zaten standart karavanlarda güneş paneli yetmediği zaman şebeke elektriği ile devam edersin.
güneş enerjisi için
baz istasyonlarından çıkan kocaman jel aküler var devamlı bulabilirsin inanılmaz ucuza alabilirsin sadece kovalaman lazım.
ben senin yerinde olsam 750 kg lik bir çekme karavan alırdım