Alıntı
Doğukan teşekkürler! Sınırlama bulunmuyor ifadesini düzeltmekte yarar var çünkü bu ifade sınırsız reklam eklenebileceği şeklinde algılanabilir. Değerli Envanter politikası gereği reklam sayısı, bulunduğu sayfadaki içerikten fazla olmamalıdır.
İfade bu olunca, bunun matematiksel bir hesabı da bulunmuyor. Burada yapılması gereken, reklam yayınlanan sayfanıza girip bakmak, baktığınızda reklam içeriği boğuyor mu? İçerikten çok reklam mı dikkati çekiyor, buna göz atmalısınız. İçerikteki metin sayısını 500+ olarak düşünürsek, 4-5 reklam birimi ideal diyebiliriz. Daha altında bana kalırsa 3-4 arası reklam geçilmemeli.
Yukarıda alıntıladığım gibi, aklın yolu bir. Reklam içeriğin önüne geçmemeli. Sitenizle bir bütün gibi kullanıcı deneyimini rahatsız etmeden ama göz hizasında bulunan reklamlar tercih edilmeli.
Sizin sitenizi inceledim. Sidebar'ın en altındaki reklam yerine ana sayfanızdaki içeriği 2 bloğa bölüp arasına bir yatay reklam koymanız daha mantıklı olur bence. Çünkü zaten o en alttaki sidebar reklamı mobil kullanıcı için sayfanın en sonunda footer reklamı ile üst üste gözüküyor ve hiç bir dikkat çekiciliği yok.
Tekrardan belirtmek istiyorum: adsense reklam yerleşimi konusunda uzmanlığım yok sadece kendi deneyimlerimi ve izlenimlerimi paylaşıyorum.