Laniakea adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Devletin yasalarında 18 yaş sınırı var. İslam'da böyle bir şey yok. Son İslam hukuku yasaları diye bir şey de yok. İslam 1400 yıl önce neyse şu anda odur. Değişmez. Ben hala bir kadının İslam'da en az 17 yaşında ve erkeğin en az 18 yaşında evlenebileceği hakkında sizden ayet veya hadis göstermenizi istiyorum. Bunu kanıtlayın siz çok kitap okumuşsunuz ben cahilmişim haydi buyrun bekliyorum...

U dönüşü mükemmel.
Yahu kardeşim anlamak mı istemiyorsun bilerek mi çarpıtıyorsun?
İslam'da, suanki yasalar gibi belli ve standart bir yaş kıstası yok. RÜŞT ÇAĞI var. Bu da döneme, kişiye, kültüre vb göre değişir. Bu kadar basit. Ha son çıkan İslam hukuku yasasında bu 17-18 olarak belirlenmiştir. O dönemin şartlarına, koşullarına, kültürüne, gelişimine göre. Bu sınır da kesinlik ifade etmezzz. Hakim onayı gerekir rüşt çağına gelindiğinin onaylanması gerekir. Veli izni gerekir. devlet İslam devleti olduğu için öyle gizlice, imamla filan nikahta kıyılamaz. Bu ateist kanunlarına (laiklik -din devlet işlerinin ayrılması) geçince ortaya çıkan bir zorunluluk oldu.

Bunu anlamayacak ne var merak ediyorum.

Bana laf atmayacaksan tartışmaya devam etmek istemiyorum. Çok merak ediyorsan araştır ama şahsi olarak hiç bir çelişkili ifade kullanmadım. Ya bilerek ya bilmeyerek başka yöne çekiyorsun. Araştırmaya teşvik ediyorum.