Laniakea adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Devletin yasalarında 18 yaş sınırı var. İslam'da böyle bir şey yok. Son İslam hukuku yasaları diye bir şey de yok. İslam 1400 yıl önce neyse şu anda odur. Değişmez. Ben hala bir kadının İslam'da en az 17 yaşında ve erkeğin en az 18 yaşında evlenebileceği hakkında sizden ayet veya hadis göstermenizi istiyorum. Bunu kanıtlayın siz çok kitap okumuşsunuz ben cahilmişim haydi buyrun bekliyorum...
Son İslam hukuku yasaları yok mu? Allah aşkına "fıkhın 10'da 9'u hukukçuların hukukudur" diye bir söz var. Fıkıh okumaya başladığınızda hukukun kaynaklarını, değişmelerini ve gelişenlerini öğrenirsiniz. Kitabı açar açmaz. Kur'an sünnet icma kıyas. Fakihlerin alimlerin şartlarını öğrenirsiniz. Öyle herkes hüküm koyamaz. Hukuk değişmez diye bir yanılgıya nereden kapıldınız merak ettim. Onca alim ne yapıyordu? Aynı seyleri tekrar edip durdular mi?

Bunu vurgulamak istiyorum. Bazı hükümler asla değişmez ama bunlar azınlıktır. Kur'an nokta atışı yapmaz, çerçeve çizer. Bu cümle önemli tekrar okuyun.

Kuran'da 17-18 yaş geçmiyor evet. Daha küçük yaş geçiyor mu peki? Herhangi bir yaş geçiyor mu? Bunda ısrar etmenizin sebebi nedir?

Çok kitap okudum demiyorum. Bu ilimler derya deniz. Ben bu kadar kaynağı olan başka bir ilim dalı görmedim. İslam herşeyi kapsıyor çünkü. Cahilsiniz demedim, yanlış biliyorsunuz veya bilmiyorsunuz. İlahiyatçı olarak müsaade edin de bu konuları bileyim değil mi?