Arkadaşlar, direk konuya giriyorum. 33 yaşımda ve Ankara'da yaşıyorum. Aile evi, yani şuan yaşadığım ev dubleks ve baştan sona kendim yaptım az çok forumda takip edenler bilir.
(biraz karışık anlatmışım ama vaktiniz bol, okuyun işte)

Şimdi, aileye karşı da vefa borcumuz varsa ödemiş sayılırız. Sıra geldi artık kendi yolumuza bakmaya, bu konuda düşüncelerimi anlatacağım, fikirlerinizi dinleyeceğim.
Not: orta 1 de okulu bıraktım, annemle iş yerini çalıştırdık, sonra sanayide çalıştım, Mc'donaldsta çalıştım, sonra net işlerine giriştik. Okuldan nefret ederim ama, ortaokulu dışarıdan bitirdim.
Hem açık lise hem de aynı anda açık meslek lisesi programlama okudum. Derken bilgi yönetimi okudum. Sonra baktım bir de uluslararası ilişkiler diploması almışım ne yapacaksam.
Derken iş buralara geldi, askerlikle ilgili alınır alınmaz sorunları da 3. yılına giriyor, o ayrı sıkıntılı ama ameliyat sürecine başlasam bile alınma durumu artık çok zor.
Hayatımı yeterince ertelememe sebep oldular zaten. Şimdi bakın burası çok önemli, sizin de işinize yarayabilir. Komşu olacağız gibi;
--- Gelelim konuya;
İlk düşüncem öğrenci arkadaşlarla bir ev tutmak. 400-500 tl kiraya ve giderlere ortak oluyoruz. Ye iç yak yat kalk 1000 tl yi buluyor. Her ay boşa 1000 tl kiraya falana filana gidecek.
Bu yüzden ilk düşünce hep mantıksız geliyor, her ay 1000 tl ver ne için? Sürekli değişen öğrencilerle vakit öldürmek için. Yok öyle olmaz gibi.
--
Şuan keçiören/etlik taraflarında bir ev almaya kalksam 250-300 binden başlıyor. Bir çoğunuz da evlenebilirseniz de kiraya çıkarsınız, ülkenin hali ortada. Kredi çekebilsen de 600 bine patlar 10 yıl ödersin.
İşim internet üzerinden ve evden pek çıkmam, evciyimdir. Asıl amacım ilerde bir villa imarlı boş arsa alıp kendi evimi yapmak, bina stresinden uzak olmak. Haliyle insanlardan.
Bu yüzden Gölbaşı tarafında hobi bahçelerine bakıyorum. 500 metre kare civarında 25-35 bin aralığında bulunabiliyor. Elektrik ve suyu da oluyor. Şebekeyi kuyuya, elektrikte paylaşımlı falan.
Bunun üzerine de konteyner evler var, onlardan alıp koymayı düşünüyorum. Prefabrik gibi imar izin vs. gerekmiyor, istendiğinde vinçle başka yere taşıyabiliyorsunuz.
----
25-30 bin bahçeye - 8-15 bin aralığında da konteyner eve verip 500 metrekare alanda bahçeli bir evim olabiliyor.
Tabi, biraz şehirden uzak olacak ama orta halli bir arabam var, gider gelirim 10-15 günde bir diye düşünüyorum.
Duş - Lavabo - Klozet - Mutfak alanı ve 8 metreye 3 metre gibi seçimlerle tek oda 2 oda alabiliyoruz.
Ev almaktan daha mantıklı gibi geliyor nedense, 40 bin kredi ile birkaç yıl 900-1000 tl ödeyerek 60 ay bu aşama halloluyor. (para değer kaybediyor, kendimi sıkıp erken kapatırım)

Görsel 1
Görsel 2
Görsel 3
Görsel 4

Birkaç yıl idare ettikten sonra villa arazisi aldığımda bu evi villanın bahçesine taşıyıp, hobi bahçemi de satıp onun parasıyla ve birikimimle de villa bahçesinde yine bu konteyner da idare edip asıl evimi yapacağım.
İstersem bu konteyner'ı da sonrasında 2. el satabiliyorum veya hobi bahçemi bunla birlikte satıp, evi yapacağım zaman kalacağım çok daha ucuz bir şey de alabilirim, zaman gösterir.
Evlenme niyetim yok, hayat arkadaşım diye son durak sandığım kişi ile olmadı, niyetim yok. 10 yıl sonra fikrim değişirse de düşündüklerimi yaptıktan sonra düşünürüm o konuları.

Siz olsanız ne yapardınız? Şehrin ortasında 200-300 bin verip krediye 500-600 bin verip 10 yıl kredi ödemek istemiyorum nedense.
Sonuçta 5 yıl ödesem bile benim olacak. Hobi bahçesi de olsa 4-5 yılda çevresi gelişiyor ve yerleşim bölgeleri doluyor, değerleneceği kesindir.
----
İlerde villadan vazgeçsem de bahçeyi satıp bir binadan ev alabilirim şehir içinden. Peşinat ödenir, arabayı da satıp kredisiz yine ev alabilirim.

Siz olsanız ne yapardınız? Her türlü düşünceyi okuyup yorumlayabilirim. Ek birkaç iş daha bulabilirim internet üzerinden, bir çok kişinin işinin yönetebilirim.

Son olarak, peder bey 1 yıl içinde artık evde olacak. Kuşak çatışmamız da var, fikirlerimiz pek uyuşmuyor. Bu yüzden bu evin işlerini bitirdiğim için artık tek yaşayacağım.
Maddi olarak aslında 10 dönüm çaylık arazi var, özellikle arapların istediği ve ağzının suyunun aktığı rize tarafında. 7 katlı bina var yine orada, tek tük şeyler var ama benim maddi beklentim yok, olmazda.
Biraz da bina ile alakalı mirasta payı olmayan bir kardeşin çocukları peydahlandı. Koca bina dikilirken 1 kuruş vermeyenler de o binaya ortak oldu, bizim peder de biraz çekilmez oldu işin gerçeği.
Yakında hep evde olacak, durumu da kabullenemedi. Haliyle diyorum ki, 75'e bölünmüş bu hobi bahçeleri, bir tane de siz alın komşu olalım.
Bana komşu olmayı düşünen çıkar mı?
Hadi fikirleri bekliyorum.