Kaç fıkıh kitabı okudun? Yada fıkıh nedir biliyor musun acaba? Mecelle okudun mu? Osmanlı hukuk-ı aile kararnamesini okudun mu? 4 mezhebin nikah akdinden haberin var mı?
Öyle dizi izleyerek öğrenemezsin bunları kitap okumanı tavsiye ederim. Bu konularda bin yıldır yazılmış yüz binlerce kitap var. Bir iki tanesinden başlayabilirsin.
Bir de dediğimi doğru anladığını da düşünmüyorum. 'Son İslam kanunları'na göre dedim. Siz İslam'da kural, hukuk yok filan mı sanıyorsunuz?
Tabiki bunun doğal sınırı ile hukuki sınırı farklı. Rüşt çağına göre hesap yapılır. Şimdi 30 yaşından önce evlenen herkese çocuk evlilik olarak bakılıyor. Bundan bir kaç yüz önce insanların ortalama yaşam ömrü buydu.
Sırf bu konuda bile cilt cilt kitaplar yazıldı sizin gibi konuyu çarpıtanlar için. Bari onları oku.
merhaba hocam sanırım sizin kadar bu konulara hakim değilim öğrenmek amaçlı soruyorum lütfen sataşma olarak algılamayın (konu dışına çıktığım içinde diğer arkadaşlardan özür dilerim)
Sizin belirtmenize göre dinimizce kızların evlenme yaşı 17-18 diyorsunuz lakin günümüzde kendine din adamları diyen topluma vaaz veren el üstünde tutulan kişilerin icraatlerini gördüğümüz zaman kafam karışmakta misal en son
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-49927582 bbcde yayınlanan gizli çekimlerde muta nikahı adı altında Örneğin, Şii Müslümanlar için en önemli mekânlardan başkent Bağdat'taki Hadimiye'de 10 din adamıyla temas kurdular. Bunlardan sekizi muta nikâhı kıyabileceklerini söyledi, yarısı da 12 ya da 13 yaşındaki bir kız çocuğuyla yapılan nikahı gerçekleştirebileceklerini belirtti.
BBC ekibi, aynı zamanda Şii hacılar için dünyanın en büyük mekânı Kerbela'daki 4 din adamıyla görüştü. İkisi, küçük yaştaki kızlarla muta nikahı kıymayı kabul etti.
Dört din adamı gizlice görüntülendi. Üçü kadın bulabileceklerini, dört din adamından ikisi de küçük yaşta kız bulabileceklerini söyledi.
Bağdat'ta Sayyid Raad adlı bir din adamı, BBC'nin kimliğini gizleyen muhabirine, Şeriat'ın muta nikâhı için süre sınırı koymadığını söyledi.
Raad, "Bir erkek istediği kadar çok sayıda kadınla evlenebilir. Bir kızla yarım saatliğine evlenebilirsiniz, biter bitmez de hemen başka biriyle evlenebilirsiniz" dedi.
Bunun yanında bildiğiniz gibi işid denilen örgüt ele geçirdiği yerlerde kadın ticareti yaptığı basında yer aldı şimdi ben birey olarak gerek işid hakimiyeti altında gerekse ıraktaki suudi arabistandaki din adamlarına yaptığınız yanlış dinimizce evlenme yaşı 17-18 dir desem ve bunu hararetle savunsam başıma bir şey gelir mi, afganistana gitsem talibanın hakim olduğu yerlerde sizin düşüncelerinizi belirtsem ve yaptıklarının sizin argümanlarımızla savunsam başıma bir şey gelip gelmeyeceği yönünde samimi düşüncenizi paylaşırmısınız
Genelde gerçek İslam bu denilerek açıklanan yukarıdaki olaylar karşısında yaptırım gücümüz nedir bunu yapanlar kendisinin dinimizce emredilenleri uyguladıklarını dile getiriyor aksi beyanatta bulunanları kafir öldürülmesi gerektiğini dile getirdiğinde onları engelleyecek güç/otorite nedir
Baştada belirttiğim gibi amacım sataşma falan değil bu konularda bilginiz olduğunu düşündüğüm için fikrinizi merak ettim bir kusurum oldu ise aff ola